Naai een jersey t-shirt met korte mouwen met onze jersey panelen en gratis naaipatroon

8 juni, 2021

We beginnen de week met een nieuwe naaitutorial. Leer een basic jersey t-shirt naaien met onze nieuwe kant-en-klare jersey panelen en ons gratis naaipatroon in de maten 12 maanden t/m 12 jaar. Marian laat ons zien hoe je dit t-shirt met korte mouwen eenvoudig kunt maken met onze panelen. De t-shirtpanelen zijn speciaal ontworpen met een printje aan de voorkant en een bijpassend ontwerp voor de mouwen, nek en achterkant. Kies uit 13 beschikbare panelen op onze website en download het gratis PDF naaipatroon. Volg onze stap voor stap video en je zult zien dat het eenvoudiger is dan je denkt. Leer naaitechnieken op stretchstoffen, zoals hoe je een kraag zet, mouwen monteert of zomen met een tweelingnaald maakt.

Voor dit project hebben we ons Tulum Fiesta Time paneel uit de FLY SS21 collectie gebruikt.

Leer een basic jersey t-shirt naaien met Katia Fabrics

Basic jersey t-shirt naaien

De materialen die je nodig hebt voor dit t-shirt zijn:

  • Gratis PDF T-SHIRT A4 naaipatroon in maten 12 maanden t/m 12 jaar (inclusief naadtoeslag van 1 cm)
  • Jerseynaald, dikte: 70/80
  • Dubbele of tweelingnaald

Leer een basic jersey t-shirt naaien met Katia Fabrics

Aanbevelingen

Voordat we beginnen, geven we je een aantal tips:

  • Maak met lage spanning in de bovendraad van de naaimachine een kleine steek zodat wanneer we de naden strekken het stiksel niet breekt. Voorkom het uitrekken van de stof zodat de naden niet meegeven.
  • Als je een lockmachine hebt, pas dan het differentieel aan zodat je ziet dat de stof niet uitrekt. Gebruik een Jersey tweelingnaald.
  • Strijk of was voordat je gaat knippen en naaien.
  • Lees de instructies zorgvuldig voordat je begint.

Video tutorial jersey t-shirt naaien

Bekijk de gratis video tutorial die Marian voor ons heeft gemaakt en volg elke stap zorgvuldig. Het patroon bevat 1 cm naadtoeslag in alle contouren behalve in de zoom en manchetten (die worden apart aangegeven in het patroon met inkepingen).

Tutorial

1- Begin met het knippen van alle onderdelen: 1x de achterkant aan de stofvouw, 1x de voorkant aan de stofvouw, 2x de mouwen en 1x de halsboord en neem alle aangegeven markeringen over op de stofdelen.

2- Naai aan één kant schoudernaad, lock (of zigzag) het naadje, vouw het naar het achterpand en strijk het mooi plat.

3- Vouw het halsboordje dubbel tot een smallere strook en strijk het mooi plat.

4- Plaats en speld het halsboordje met de open rand aan de goede kant op de hals (vouwkant wijst naar beneden) van schouder tot schouder en naai vast. Lock/ zigzag de rand en vouw naar binnen, zodat de het halsboordje naar boven komt. Strijk de naad mooi glad en stik vlak langs het naadje op het voorpand, zonder de stof helemaal uit te rekken.

5- Naai de andere schouder, lock/ zigzag en strijk naar achteren. Naai op de rand 1 cm van de omgeslagen naad vast, zoals je kunt zien in de video.

6- Plaats en speld de mouwen aan de panden rekening houdend met de aangegeven markeringen. Naai, lock/ zigzag en strijk.

7- Naai de zijkanten van de mouwen en aansluitend de zijnaden van de panden, lock/ zigzag en strijk de naden.

8- Vouw de zoom van de mouwen naar binnen =/- 2,5 cm, vouw daarbij de zijnaad naar de achterkant, strijk mooi plat, speld en naai ze vast op =/- 2 cm vanaf de rand met een stretchsteek of kleine zigzag.

9- Vouw de zoom van onderrand panden naar binnen =/- 2,5 cm, vouw daarbij de zijnaad naar de achterkant, strijk mooi plat, speld en naai ze vast op =/- 2 cm vanaf de rand met een stretchsteek of kleine zigzag.

En klaar is je zelfgemaakte shirt! We hopen dat je deze tutorial leuk vond en dat je wordt aangemoedigd om met stretchstoffen te naaien dankzij deze t-shirtpanelen die speciaal ontworpen zijn om te knippen en naaien.

Leer een basic jersey t-shirt naaien met Katia Fabrics