Leer een dino rugzak naaien met Katia Fabrics panelen en haak een bijpassende dinomuts met dit gratis haakpatroon

De scholen gaan weer beginnen! Als jouw kinderen ook zo gefascineerd zijn door dinosaurussen, bewaar deze blog dan op via Pinterest. We hebben twee projecten waarmee je kleintjes terugkeren naar school met de coolste accessoires ooit. Leer hoe je onze dino rugzak panelen in een dino rugzak kunt toveren. Daarnaast delen we het gratis haakpatroon voor de Gorrosaurio dinomuts ontworpen door Gallimelmas met Katia Alabama. Verras de kinderen met een leuke set bestaande uit een dinomuts en -rugzak!
 
back to school dino outfit voor kinderen

Video tutorial: naai een dino rugzak ūü¶Ė

Met de video hieronder laten we je zien hoe je deze vrolijke dinotas kunt naaien met onze dino rugzak panelen. Deze set bestaat uit robuuste Canvas Slim en je hoeft de panelen alleen nog maar op maat te knippen. Probeer zelf hoe snel en eenvoudig je leuke projecten kunt naaien met onze panelen! Pak je naaimachine erbij en naai een dino rugzak voor je kleintjes.

Opmerking: Activeer Nederlandse ondertiteling door op het ‘Ondertiteling’ icoontje te klikken en vervolgens bij ‘Instellingen’ de Nederlandse taal te kiezen.¬†

Benodigde materialen:

 • 1 paneel CSP6 – Dino rugzak
 • 82 cm CSN1 – Canvas Slim Natural voor de voering
 • 5 mm rits van kunststof, 48 cm lang in bijpassende kleur
 • Volume fleece of polyfill voor ogen en kam
 • 2 kunststof laddergespen, 30 mm breed, voor de hengsels
 • 135 cm singelband, 25 mm breed, voor de hengsels
 • 5 m katoenen biaisband om de randen af te werken
 • 30 cm elastische band, 15 mm breed, voor de zijzakken
 • 90 cm vlieseline (80 g/m2) voor het verstevigen van de banden, 20 cm breed
 • Textiellijmspray (optioneel)
 • Naaipatroon dinotas

dino rugzak naaien met Katia Fabrics kant-en-klare panelen voor beginners en gratis naaipatroon

Naaitutorial Dino rugzak kinderen

Knip alle delen uit langs de zwarte lijnen. Naadtoeslag voor de rugzak is 1 cm. Zomen van de zakken hebben een naadtoeslag van 3 cm.

1. Plaats de rits met de lange zijde op één van de bovenste delen van de rugzak en plaats daar één voeringdeel op, naai dit samen vast met een naadtoeslag van 1 cm. Zorg ervoor dat de ritsschuif zichtbaar is. Naai nu de andere delen aan de andere zijde van de rits vast. Zigzag aan beide kanten de delen samen om af te werken. Naai de zijdelen en het beleg op dezelfde manier aan beide uiteinden van de rits.

Zijzakken

2. Vouw en strijk de naad aan de bovenkant 2x om naar binnen en naai vast (tunnel). Plaats de knipjes van de gemarkeerde lijnen van de zijzakken op elkaar, vouw en strijk de plooi (1cm) aan de achterkant naar binnen. Herhaal dit bij de andere knipjes ( in totaal 2 plooitjes per zak) en naai de plooitjes vast. Knip het elastiek doormidden (= twee delen van 15 cm) en haal het door de tunnel van de zak. Zigzag de zijrand om af te werken en naai daarbij de uiteinden van het elastiek vast. Naai de zakdelen op de zijdelen.

Plaats de uiteindes van de dino ogen en kam van de zak tussen het ‚Äėbodem‚Äô deel van de tas en het bijbehorende voering deel en speld deze delen. Vouw de tas naar binnen en plaats dan het uiteinde van de andere zak tussen het andere eind van het ‚Äėbodem‚Äô deel en het bijbehorende voering deel, vast spelden. Naai vervolgens beide naden en draai de tas weer met de goede kant naar buiten. Zigzag/ werk beide zijden van het ‚Äėbodem‚Äô deel en voering deel samen af.

dino rugzak naaien met Katia Fabrics kant-en-klare panelen voor beginners en gratis naaipatroon

Dino ogen en kam

3. Maak de ogen van de dinosaurus als volgt: Naai de twee oogdelen met de goede kanten op elkaar langs de afgeronde rand. Laat de onderste, rechte rand open. Maak kleine knipjes in de ronding en let daar bij op dat je de naad niet doorknipt. Keer de ogen binnenstebuiten zodat de goede kant naar buiten is. Vul met polyfill en naai de onderkant dicht. Leg de zij-voorkantdelen op de voering delen, goede kanten naar buiten, en naai de met een zigzag rondom vast. Plaats en speld vervolgens je ogen naar binnen gericht op de goede kanten van de zij-voorkantdelen op de aangegeven punten en naai vast.

4. Maak de delen van de kam als volgt: Leg de delen met de goede kanten op de voering delen en naai rondom aan elkaar, behalve de rechte zijde, die blijft open om te keren. Knip de naadtoeslag een beetje af op de rondingen en maak kleine knipjes in de punten van de naadtoeslag en de rondingen, zodat de naad niet gaat bobbelen. Keer vervolgens de kam met de goede kanten naar buiten, duw de rondingen van de naad mooi aan. Vul beide delen met polyfill, speld en naai de rechte zijden dicht. Leg tot slot de rechte zijden van de kamdelen (rondingen wijzend naar binnen), op de goede kant van het middelste deel van de voorkant op de aangegeven punten en naai vast.

5. Plaats nu de zij-voorkantdelen op de voorkant met de goede kanten op elkaar op de aangegeven punten (de kamdelen zitten ertussen), speld en naai de randen. Verstevig de naden door het bevestigen van biaisband. Vouw de naden naar het midden toe, speld en stik deze naad door aan de goede kant voor extra versteviging.

dino rugzak naaien met Katia Fabrics kant-en-klare panelen voor beginners en gratis naaipatroon

Hengsels voor de Dino rugzak

6. Maak de hengsels als volgt: Knip voor elk hengsel eerst een stuk vlieseline met dezelfde maat en vorm. Naai of plak de vlieseline rondom aan de verkeerde kant van de stof van de buitenste delen van de hengsels, leg dan de binnenste delen op de hengsels met de goede kanten op elkaar en naai ze rondom aan elkaar. Laat de bovenrand open als draaiopening. Knip de naad bij de ronding iets korter af en maak knipjes in de ronding. Keer goede kant van de hengsels naar buiten en duw de ronde kanten een beetje mooi in vorm van binnen uit. Knip van het singelband twee stroken van 12 cm lang, zigzag de geknipte kanten, trek ze door de laddergespen, naai de uiteinden op elkaar met een omslagje. Naai de banden op de plaatsen die zijn gemarkeerd met krijt onder aan de banden.

7. Knip een stuk van 22 cm van het singelband. Leg de achterkant van de rugtas op het voering deel met de goede kanten buiten. Vervolgens leg je de bovenranden van de hengsels met de goede kanten naar buiten en rondingen naar elkaar toe gericht op de bovenrand van de achterkant van de rugzak op de aangegeven punten. De uiteindes moeten 22 cm van het stuk singelband in het midden van de hengsels, de lus vorming naar beneden wijzend. Speld vast. Schuif de hengsels naar boven. Knip 2 stukken van 42 cm lang van het singelband, leg ze in de lengte op de achterkant op de aangegeven punten, speld en naai de uiteindes op de onderrand. Neem de bovenste uiteindes en haal ze door de laddergespen van de hengsels. Maak een dubbel omslagje en naai dit in een vierkantje (extra stevigheid) vast.

Naaien

8. Naai de zij-voorkantdelen aan de voorkant. De rits zit aan de bovenkant, de zakken aan de zijkanten en de onderkant aan de onderkant, met de goede kanten op elkaar. Naai rondom aan vast en zorg ervoor dat de aangegeven punten elkaar raken. Werk tot slot de naden af met biaisband. Open de rits een stukje. Draai de voorkant binnenstebuiten en leg de achterkant op de voorkant van de rugzak, goede kanten op elkaar op de aangegeven punten. Speld en naai rondom vast. Verstevig en werk de rand mooi af met biasband. Keer de tas weer met de goede kant naar buiten via de rits.

dinomuts haken met Katia en dit gratis haakpatroon

Haakpatroon dinomuts ūü¶ē

Maak de back to school outfit van je kinderen compleet met een gehaakte dinomuts! Wees net zo snel als een Velociraptor en haak voordat de scholen weer openen. Je hebt alleen een paar bollen Katia Alabama nodig en het gratis haakpatroon van Gallimelmas.
dinomuts haken met Katia en dit gratis haakpatroon

Leer naaien met onze kant-en-klare panelen

Als je wilt leren naaien, probeer dan onze panelen! Perfect voor beginners en hun allereerste naaiprojecten. Op elk paneel vind je alle patroondelen kant-en-klaar aangegeven. Het enige dat je nog hoeft te doen, is knippen en naaien. Daarnaast hebben we een flyer met naai-instructies voor bepaalde onderdelen.

Katia Fabrics kant-en-klare panelen voor beginners

Nog meer inspiratie nodig? Al onze naaipatronen vind je hier. Versier de kinderkamer met fantasie met deze praktische, creatieve naaiprojecten zoals dierenkussens, een wandkleed om te studeren, een meetlat of praktische organizer. Of wat dacht je van t-shirts en sweatshirts? Alles is beschikbaar als kant-en-klare panelen van Katia Fabrics.

Katia Fabrics kant-en-klare panelen voor beginners

Video tutorials

Als je meer wilt weten over naaien met onze panelen, bekijk dan al onze naaiblogs. Ook raden we je aan om je te abonneren op ons YouTube-kanaal, want daar delen we regelmatig nieuwe video’s waarin we je stap voor stap laten zien hoe je met onze panelen kunt naaien. Oefening baart kunst!

%d bloggers liken dit: