Hoe haak je een strandtas met Katia Washi? Doe mee aan onze nieuwe CAL!

Ook je eigen unieke strandtas haken? Deze zomer leren we het je! Deze leuke strandtas wordt gehaakt met Katia Washi garen en maakt gebruik van de zogeheten tapestry techniek.

CAL crochet along washi strandtas

De strandtas is ontworpen door Emilie van LeHandmade en is de derde uitdaging in onze speciale Katia Crochet-Along Facebookgroep. Na het leuke tasje voor de lente en de YarnWoman superheld is het nu tijd voor de Sun, Sea & Crochet bag! We vroegen in onze Facebookgroep wat jullie het liefst wilden maken en dit was het op een na populairste antwoord. We nemen jullie wensen mee in onze beslissingen, dus blijf vooral stemmen en reageren!

Klaar om deze zomer met je eigengemaakte strandtas de show te stelen?

CAL crochet along sun sea strandtas haken

Strandtas haken

Download eerst het gratis haakpatroon ontworpen door Emilie van LeHandmade via deze pagina (zie foto hieronder voor de downloadknop die momenteel nog een beetje verstopt zit). Verzamel de kleuren die je wil gebruiken met Katia Washi en houd je haaknaald 6mm gereed om te beginnen!

katia sun sea strandtas haken washi

Als je de strandtas op de foto wil maken, heb je nodig:
– 5 bollen Katia Washi wit nr. 101
– 1 bol Katia Washi turquoise nr. 116
– 1 bol Katia Washi jeans nr. 118
– 1 bol Katia Washi geel nr. 124

In totaal zijn er maar liefst 28 kleuren van Katia Washi beschikbaar. Hieronder zijn wat voorbeelden van kleurcombinaties die je hopelijk wat inspiratie geven wanneer je wit (nr. 100) of creme (nr. 101) als basiskleur overweegt.

Katia washi sun sea strandtas haken

Leer tapestry haken

In het haakpatroon vind je uitgebreide instructies en foto’s die je hopelijk op weg helpen. Bij de technieken leggen we uit hoe tapestry haken werkt en hoe je je kleurwissels mooi en onzichtbaar kan wegwerken. Als je een voorbeeld nodig hebt, kan je onderstaande video bekijken. Mocht je hierna nog vragen hebben, aarzel dan niet om lid te worden van de Katia Crochet-Along Facebookgroep en om hulp te vragen!

CAL #KatiaSunSeaBag

Word lid van onze speciale Katia Crochet-Along Facebookgroep, een online ontmoetingsplek voor haaksters over heel de wereld. Hier kan je je werk (in progress) delen met de andere leden, inspiratie opdoen, vragen stellen en anderen helpen.

Deelnemers die een Sun Sea Crochet strandtas haken met Katia Washi maken daarnaast kans op prijzen. Er wordt een prijs verloot onder de deelnemers in de Facebookgroep en een prijs aan alle foto’s die op Instagram geplaatst worden met hashtag #KatiaSunSeaBag en @katiayarns.

Wij hopen dat je meedoet in de groep en deze zomer veel plezier beleeft aan de CAL!

Katia CAL sun sea strandtas haken

%d bloggers liken dit: