Naai je eigen Bomberjack met onze nieuwe gevoerde metallic stoffen

Wij hebben de naaimachine klaar staan… Durf jij samen met ons een bomberjack te naaien? Deze week leren we je een bomberjack naaien met onze nieuwe gewatteerde metallic stoffen. Deze stoffen zijn ideaal voor het maken van allerlei soorten jassen, tassen, kussens, speelkleedjes, enz. De stof is beschikbaar in drie kleuren: roze, goud en blauw. Daarnaast kan je voor dit project 1 van de 3 gewatteerde zilveren prints kiezen, die beschikbaar zijn in roze, grijs en mosterd. Dit project is qua moeilijkheidsgraad gemiddeld. Je leert veel nieuwe naaitechnieken: hoe je een ritssluiting naait, hoe je voert en hoe je eindigt met boordstof. Ons gratis naaipatroon is beschikbaar in maat 36-46.

Leer een bomberjack naaien met onze metallic stoffen + video tutorial van Katia Fabrics

Hoe naai je een Bomberjack

De volgende materialen heb je nodig:

Leer een bomberjack naaien met onze metallic stoffen + video tutorial van Katia Fabrics

Tips & tricks

Voordat we beginnen, geven we een aantal tips:

  • Gebruik voor de rekbare stoffen een jerseynaald (met een ronde punt) of een stretchnaald om de voering te naaien. Voor de gewatteerde stof raden we een Microtex of universele naald maat 80 aan.
  • Omdat de stof van synthetisch materiaal is, raden we je aan om ervoor te zorgen dat alles goed past voordat je gaat naaien en eventueel eerst te rijgen.
  • Denk eraan dat spelden en de naainaald gaten in de stof achterlaten. Naai-clips zijn daarom erg handig.
  • Gebruik een glijvoet, want hierdoor zijn de onderdelen van je bomberjack eenvoudiger te naaien. Je gebruikt alleen de normale naaivoet voor de manchetten en natuurlijk een ritsvoet om deze te naaien

Leer een bomberjack naaien met onze metallic stoffen + video tutorial van Katia Fabrics

Video tutorial

Bekijk de video tutorial die Marian voor ons heeft gemaakt en volg elke stap zorgvuldig om een ​​prachtig resultaat te krijgen. Het patroon bevat een naad van 1 cm op alle contouren.

1- Knip eerst alle patroondelen uit. De buitenstof: 1x het achterpand aan de stofvouw, 2x voorpand, 2x mouwen. Boordstof: 1x de kraag aan de stofvouw, 1x de tailleband aan de stofvouw en 2x manchetten/ mouwboord aan de stofvouw. Knip dezelfde stukken uit de voering/ binnenstof.

2- Leg de voor- en achterkant met de goede kanten op elkaar en naai de schouders vast. Doe dan hetzelfde met de voering.

3- Naai de mouwen in zoals op de video. Doe hetzelfde opnieuw met de voering.

4- Naai de tailleband aan de onderkant van de buitenstof.

5- Naai de rits eerst aan de buitenstof en dan aan de voering.

6- Plaats de kraag tussen de buitenstof en de voering en naai hem vast. Knip de overtollige uiteinden van de rits af en draai het jasje om.

7- Doe de voering in het jasje en naai de manchetten met een smalle zigzagsteek. Het helpt als je de voering en de buitenstof aan elkaar naait met een zigzagsteek langs de rand van de mouw voordat je de manchet vastnaait.

8- Naai de onderkant van de voering aan de tailleband met een blinde steek.

9- Als laatste naai je een lange stiknaad aan beide kanten van de rits.

Deel een foto!

En je bomberjack is klaar voor actie! We hopen dat je deze tutorial leuk vond en genoten hebt van de vele verschillende stoffen die aan bod kwamen, zoals onze Padded Metallized. Als je deze Bomberjack gaat maken, deel dan een foto met ons @katiafabrics op Instagram en hashtag #katia #katiafabrics.

Leer een bomberjack naaien met onze metallic stoffen + video tutorial van Katia Fabrics