Vier Valentijnsdag met een romantische picknick en leer je eigen boterhamzakje naaien met onze nieuwe voedselplastic stoffen

16 februari, 2021

Vier dit jaar Valentijnsdag met degene van wie je het meest houdt door hem/haar te verrassen met een romantische picknick. Nog leuker wordt het met een zelfgemaakt boterhamzakje. Met onze nieuwe voedselplastic stoffen naai je eenvoudig en snel zakjes voor het meenemen van je snacks, koelboxen, lunchboxen en vele soorten voedselverpakkingen. Met ons gratis naaipatroon en stap voor stap video leer je een herbruikbaar boterhamzakje naaien in slechts 30 minuten. Een eenvoudig en praktisch project! Nooit meer aluminiumfolie of wegwerpplastic gebruiken voor je broodjes en snacks.

Herbruikbaar boterhamzakje naaien

Het belangrijkste onderdeel is ons nieuwe voedselplastic genaamd Eat & Sew, een stof dat 100% EVA- en BPA-vrij is. Het waterdichte effect maakt het zeer comfortabel in gebruik en eenvoudig schoon te maken (met een doek of in de wasmachine tot 40º). Je kunt de vrolijke prints van onze waterdichte stoffen combineren met effen popeline en zo heel originele en leuke combinaties creëren.

TIP: Als je wilt dat de naden niet doorschijnen, voeg dan nog een extra laag stof toe (effen katoenen popeline) zoals je kunt zien in de video.

Leer een herbruikbaar boterhamzakje naaien met de nieuwe voedselplastic stoffen van Katia Fabrics

Materialen

Je hebt de volgende materialen nodig om een boterhamzakje te naaien:

Leer een herbruikbaar boterhamzakje naaien met de nieuwe voedselplastic stoffen van Katia Fabrics

Tips & Tricks

Voordat we beginnen, geven we een paar tips:

  • Het patroon is inclusief 1cm naadtoeslag
  • Gebruik een universele naald dikte 80/90
  • Controleer of alle stukken goed zijn geknipt en correct zijn vastgemaakt om te voorkomen dat ze moeten worden losgemaakt
  • De spelden en naalden van de naaimachine laten een afdruk achter die later op voedselplastic niet meer kan worden verwijderd. Je kan daarom een klemmetje of haarclip gebruiken.

Leer een herbruikbaar boterhamzakje naaien met de nieuwe voedselplastic stoffen van Katia Fabrics

Naaitutorial

Bekijk onze video hierboven en volg elke stap zorgvuldig voor een perfect resultaat. Het patroon bevat een naadtoeslag van 1 cm op alle onderdelen.

1- Begin met het knippen van alle stukken: 1x buitenkant, 1x voering, 1x voedselplastic.

2- Vouw de sluiting zoals afgebeeld en naai er klittenband op (12cm).

3- Naai de zachte kant van de klittenbandsluiting (20 cm) in het midden van de rechterkant van de buitenstof en naai deze strak.

4- Als je een extra laag stof voor de voering gebruikt, plaats deze dan onder het voedselplastic.

5- Leg de buitenste stof en voedselplastic met de goede kanten op elkaar.

6- Naai rondom en laat een opening van ongeveer 10 cm over om het werk binnenstebuiten te keren.

7- Keer binnenstebuiten, druk de hoeken goed uit, strijk glad en naai rondom. De naad moet ongeveer 2-3 mm van de buitenrand verwijderd zijn.

Eat & Sew voedselplastic naaien

En je boterhamzak is klaar om (meerdere keren) gebruikt te worden! We hopen dat je de tutorial leuk vond en veel plezier hebt gehad met onze nieuwe EAT & SEW stoffen.

FIJNE VALENTIJNSDAG!

Leer een herbruikbaar boterhamzakje naaien met de nieuwe voedselplastic stoffen van Katia Fabrics