De catwalk op je naald: 5 modetrends die je deze herfst/winter 2018/2019 niet mag missen

4 september, 2018

Breien, breien, breien.. bij Katia zijn we dol op breien! Breien zien we vaak terug in de modetrends, zo ook dit jaar. Dit seizoen zijn gebreide items een van de grootste trends die je terug zult zien op de catwalk. Veel designercollecties als Chanel, Hermés en Altuzarra zijn gevuld met gebreide items. Bij ons reden voor een feestje, omdat maar weer eens blijkt hoe belangrijk en populair gebreide items zijn in de modewereld.

De catwalk op je naald: 5 modetrends die je deze herfst/winter niet mag missen

5 modetrends

Bij Katia geloven we in handgemaakt en daarom hebben we voor alle makers 5 modetrends op een rijtje gezet. Van een Maxi Knit stijl, omslagdoeken en poncho´s, ballonmouwen en Faux Fur (nepbont) tot aan Night Fever. Ontdek onze selectie van breipatronen die je niet mag missen dit seizoen. Pak je breinaalden erbij en maak je klaar om aan de slag te gaan: we gaan breien!

Maxi Knits

Lange en comfortabele oversized jassen zijn een belangrijke toevoeging aan je garderobe deze herfst/winter. Dit lange damesvest is gebreid met Katia Love Wool en is ideaal voor beginners. Dit mooie vestje is een ander voorbeeld van een comfortabele Maxi Knit kledingstuk. Het subtiele kleureneffect creëer je met ons nieuwe garen Azteca Degrade en maakt je kledingstuk nog origineler. En wat dacht je van deze mooie chunky damesjas gemaakt van Katia Tout de Suite, een XXL garen, en Katia Polar, een zacht en fluweelachtige garen. Deze warme jas wil je geheid de hele winter wil dragen!

De catwalk op je naald: 5 modetrends die je deze herfst/winter niet mag missen

Omslagdoeken en poncho´s

Omslagdoeken, poncho´s en extra grove sjaals zijn – naast heerlijk warm en comfortabel – helemaal in dit seizoen. Goed nieuws: we hebben veel nieuwe patronen voor jullie dit jaar in onze nieuwe magazines Katia Urban 99 en Katia Sport 98.

Een van onze favorieten is deze grove maxi poncho, gebreid met het nieuwe garen Katia Melody Jacquard. Of houd je deze winter warm met deze stola die gebreid wordt met Katia Melody Color. Wil je liever een kortere stola die je over een t-shirt kan dragen? Combineer dan je favoriete kleuren van Katia Ingenua en brei deze prachtige poncho met klassieke neklijn. Tot slot mogen we deze stola niet vergeten: met slechts 2 bollen Katia Melody Color brei je een stola die je het hele jaar kan dragen!

De catwalk op je naald: 5 modetrends die je deze herfst/winter niet mag missen

Ballonmouwen

Ballonmouwen zijn een absolute must dit seizoen. En het fijne is: het is eenvoudig te breien! Wij hebben drie patronen met ballonmouwen voor je geselecteerd.

Deze trui gemaakt met Katia Indiana is niet alleen uniek door de ballonmouwen, maar ook door het bijzondere effect van de noppen. En wat dacht je van deze eenvoudige jas? Door de combinatie van Katia Merino Aran Natur en Katia Ingenua is het jasje heerlijk licht. Tot slot hebben we deze alledaagse vest met strepen. De kleurencombinaties zijn eindeloos met Katia Ingenua met maar liefst 38 beschikbare kleuren!

De catwalk op je naald: 5 modetrends die je deze herfst/winter niet mag missen

Faux fur

Fake fur (nepbont) was een veelvoorkomend onderdeel op de catwalk. Dankzij ons nieuwe garen Katia Polar kan je dit eenvoudig aan je kledingstukken toevoegen. Neem bijvoorbeeld deze zachte jas. Ook accessoires van nepbont zijn in. Wat dacht je van deze sjaal? Vind je dit persoonlijk te veel (nep)bont, gebruik het dan om alleen een accent toe te voegen zoals we bij dit vestje hebben gedaan. Hier hebben we Katia Polar gebruikt om een trendy kraag te creëren. 

De catwalk op je naald: 5 modetrends die je deze herfst/winter niet mag missen

Night Fever

Een beetje glitter kan geen kwaad, zeker niet bij een avondoutfit! Daarom sluiten we de 5 modetrends af met nog een paar glamoureuze ontwerpen voor je. Deze jas van Katia Ingenua Tweed is niet alleen elegant, maar houdt je ook warm als je uitgaat. Dit jasje en de bijpassende mouwloze trui zijn gemaakt van Katia Air Alpaca en Katia Star. Chic en warm, meer verwacht je niet van een uitgaansoutfit, toch? Tot slot laten we je graag kennis maken met het accessoire dat je de hele winter zal vergezellen: deze sjaal gemaakt met Katia Alpaca Silver geeft een final touch aan al je outfits!

De catwalk op je naald: 5 modetrends die je deze herfst/winter niet mag missen