Premium Designers Magazine: 7 haak- en breipatronen door 3 Europese ontwerpers

Bij Katia ontwerpen we al tientallen jaren haak- en breipatronen. Dit seizoen hebben we iets nieuws: een Premium Designers Magazine met exclusieve ontwerpen van 3 bekende Europese designers. Ontdek de stijl en patronen van Lisanne Multem van Happy Handmade Living, Katharina Henkel van Unikathiknits en Dario Tubiana van Rosso Cardinale. Benieuwd naar de inspiratie achter hun ontwerpen? Lees gauw verder voor meer informatie en leer de 3 ontwerpers nog beter kennen!

Katia Premium Designers Magazine

Happy Handmade Living (Nederland)

Mijn naam is Lisanne Multem en ik ben dol op het zelf maken van (woon)accessoires. Er gaat geen maand voorbij zonder dat ik iets in mijn huis veranderd heb. De eerste keer dat ik dekens en kussens zag gemaakt van XXL-garens, wist ik meteen dat ik dit soort dingen zelf wilde maken. Ik leerde de benodigde technieken en begon met het maken van mijn eigen ontwerpen.

Lisanne Multem Happyhandmadeliving

Happy is mijn motto! Op happyhandmadeliving.nl deel ik mijn liefde voor materialen, accessoires, (interieur)boeken en natuurlijk mijn interieur. Daarnaast vind je er veel van mijn patronen, video’s, tips en inspiratie om je op weg te helpen. Ook zijn mijn twee boeken beschikbaar via mijn website: Crochet your happy, Handmade Living Magazine en Happy Living.

Katia Premium Designers Magazine

Ik vind het heel gaaf om mooie en unieke items te kunnen maken. Daarom deel ik twee ontwerpen gemaakt met Tout de Suite voor in huis: de Daydream XXL deken en het bijbehorende kussen. Ik wens je veel haakplezier!

Lisanne Multem Happyhandmadeliving

Unikathiknits (Duitsland)

Ik ben Kathi van Unikathiknits. Zes jaar geleden liet een vriend mij zien hoe je een muts haakt. Het resultaat was een prachtige broodmand. Na het bekijken van veel video’s en talloze pogingen tot het maken van een muts besloot ik om mijn eerste trui te maken. Alle modellen die ik leuk vond, waren gebreid. Na duizenden patronen te hebben bekeken, heb ik uiteindelijk een bruine vierkante trui gemaakt in ribbelsteek zonder meerderingen of minderingen. Het duurde me uiteindelijk langer om de stukken in elkaar te zetten dan ze te breien. Dit is trouwens niet veel veranderd, haha…

UNIKATHIKNITS Katia

Ik hou voornamelijk van het breien van kinderkleding, maar ook jassen, vesten en sandalen voor volwassenen. Ik hou ook van snelle gebreide projecten voor het huis die gemaakt worden met extra dikke garens: poefs, tapijten, dekens, kussens.. Als ik nieuwe garens heb, brei ik eerst een proeflapje. Ik probeer verschillende combinaties met verschillende materialen, kleuren en steken totdat ik het ontwerp krijg waarnaar ik op zoek ben.

Katia Premium Designers Magazine Unikhatiknits

Ik hoef mij nooit te vervelen en raad het iedereen aan om minstens één keer in zijn leven te breien. Het is zo fijn om met zulke mooie materialen aan de slag te kunnen! Daarnaast krijg je de kans om creatief te worden en iets met je eigen handen te maken. Het is zonder twijfel fascinerend en bevredigend. Ik deel met jullie mijn Soho Vest, een unisex-vest gemaakt met Ingenious Big.

Unikhatiknits

Rosso Cardinale (Italië)

Na een aantal jaren in Rome, Brussel en Jeruzalem te hebben gestudeerd, nam ik een sabbatjaar. In deze periode begon ik breien weer op te pakken en serieuzer te nemen. Ik ben Rosso Cardinale en het ontwerpen van truien is altijd een proces geweest dat me in staat heeft gesteld nieuwe technieken te leren en een klassiek concept om te zetten in iets van mijzelf. Ik geloof dat breien geschikt is voor alle gelegenheden.

Rosso Cardinale Katia

Jacquard, inlays, korte rijen en werken met rondbreinaalden om naden te voorkomen, zijn de technieken die mijn ontwerpen kenmerken. Het gebruik van kleur en natuurlijk het inzicht om een eigentijdse styling te creëren, vereisen veel ervaring en een professionele aanpak. Persoonlijk maak ik graag modellen die een beetje POP zijn. Voor mij heeft breien alles wat je nodig hebt om meerdere stijlen tegelijkertijd te combineren.

Rosso Cardinale Katia Premium Designers Magazine

Rosso Cardinale Katia Premium Designers Magazine

Het onderzoeksproces is belangrijk om inspiratie op te doen. Inspiratie krijg ik ook door te kijken naar het werk van andere stylisten, de nieuwste trends op de catwalk en ook gewoon op straat. De etalages van de modezaken in Rome tonen kleurencombinaties die een jacquardontwerp kunnen inspireren. Het is altijd een kwestie van moed en gevoeligheid. Durven is eigenlijk een onderdeel van het proces. Daarom deel ik 4 exclusieve ontwerpen met jullie: de IJslandse 80’s trui en Zigzag trui gemaakt met Cotton-Merino, Jagged trui gebreid met Alpaca Silver en Rhombus gemaakt met Tencel-Merino.

Rosso Cardinale Katia Premium Designers Magazine

Rosso Cardinale Katia Premium Designers Magazine

Premium Designers Magazine

Ben je verliefd geworden op deze prachtige ontwerpen? Goed nieuws, want alle patronen zijn nu individueel beschikbaar als PDF. Ook kan je het complete digitale Premium Designers Magazine downloaden met daarin alle 7 patronen. Liever een papieren versie? Dan hebben we een speciale editie beschikbaar op papier*, bestaande uit het Premium Designers magazine en de Molla Mills Limited Edition magazine

Katia Premium Designers Magazine

* Online beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Spanje (schiereiland en Balearen), Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Nederland en België.