Zo naai je een handtas met paillettenstof! 

8 december, 2023

In deze naaipost laat Carol van @costuraparadummies zien hoe je een handtas met paillettenstof naait. Maak de perfecte tas voor de feestdagen dankzij de paillettenstof van Katia Fabrics. In de video-tutorial begeleidt ze je bij elke stap om dit elegante accessoire te maken, van het ontwerpen van het patroon tot de afwerkingsdetails. Leer alles wat je nodig hebt om je eigen DIY-handas te maken in een glanzende roze tint, maar ook handige tips om met pailletten te werken.

Zo naai je een handtas met paillettenstof! 

De stap-voor-stap instructies en het ontwerp zijn gemaakt door Carol van @costuraparadummies, een journaliste die tijdens de lockdown begon met naaien. Ze ging van maskers naar kleding naar accessoires. Ze is actief op Instagram en YouTube waar ze verschillende naai-tutorials deelt.

Zo naai je een handtas met paillettenstof! 

Hoe naai je een handtas met paillettenstof?

Leer hoe je in 5 eenvoudige stappen je eigen handtas maakt.

Materialen

Om deze omkeerbare stoffen tas te maken, heb je de volgende materialen en naaigereedschappen nodig:

  • Paillettenstof in de kleur roze van Katia Fabrics en katoenen stof voor de tasvoering (27 cm breed x 46 cm lang), binnenzak (21 x 28 cm) en lussen (5 x 6 cm)
  • Smeltbare interfacing (optioneel, om body toe te voegen).
  • Knoop- of magneetsluiting, ritssluiting van 21 cm en ketting voor de tasriem.

Aanvullende tips:

  • Wanneer je met pailletten werkt, gebruik dan een dikkere naald of een speciale naald voor dikke stoffen.
  • Als je naaimachine problemen heeft met de pailletten, kan je de moeilijkste delen met de hand naaien.

Zo naai je een handtas met paillettenstof! 

Maak een paillettenzakje in 5 stappen

 

1. Zo knip je het patroon:

Begin met het tekenen van het patroon van je tas. Voor een eenvoudige enveloptas werkt een rechthoek van 27 cm x 46 cm prima. Markeer over de breedte het midden (13,5 cm, dat is de helft van 27 cm), zowel langs de boven- als de onderkant. Markeer vanaf de basis, langs de zijkanten (de hoogte), de volgende afmetingen: 1 cm, 16 cm, 16 cm en 7 cm. Verbind de laatste twee inkepingen die je langs de zijkanten hebt gemarkeerd met die in het midden van de bovenkant, waardoor de punt van de envelop ontstaat. Maak kleine inkepingen van 0,5 cm bij de inkepingen van 16 cm, die je vervolgens op de stoffen overbrengt.

Knip het papieren patroon uit en gebruik het om de stof uit te knippen. Houd er rekening mee dat hier al 1 cm naadtoeslag bij is inbegrepen.

2. Knip de stof, voering en interfacing:

Gebruik het patroon om de paillettenstof en de voering te knippen. Als je besluit om smeltbare tussenvoering te gebruiken om de tas body te geven, knip hem dan op dezelfde maat, maar verwijder 1 cm van de hele omtrek. Strijk de interfacing op de voering. Als je aan de buitenkant geen paillettenstof gebruikt, kun je deze op de verkeerde kant van de buitenstof lijmen.

3. Maak de lussen:

Knip voor de lussen twee stukken van 5 x 6 cm. Vouw de stukken alsof het biaisband is en naai langs de zijkant om de lussen te maken. Naai ze aan de buitenstof, 2 cm onder de inkeping die je eerder hebt gemaakt.

4. Steek de ritssluiting in de binnenzak:

Naai de ritssluiting aan de binnenzak door de ritssluiting in de voering van de tas te steken. Plaats vóór het naaien de magneetsluiting of knoop. Voor de magneetsluiting markeer je de positie op de stof en voering en plaats deze volgens de instructies van de fabrikant.

5. Zet de tas in elkaar:

Plaats de paillettenstof en de voering met de goede kanten op elkaar en naai rond, laat een open ruimte vrij om de goede kant naar buiten te keren. Zorg ervoor dat de pailletten de naaimachine niet beschadigen; verwijder indien nodig pailletten van de genaaide delen.

Keer ten slotte de tas met de goede kant naar buiten en plaats, voordat je de opening dichtnaait, de vrouwelijke kant van de magneetsluiting. Tenslotte naai je de opening met de hand dicht.

Zo naai je een handtas met paillettenstof! 

En klaar! Je fantastische handtas met paillettenstof is klaar, perfect voor elk feest. Vergeet niet om je creaties met ons te delen op sociale media door #KatiaFabrics en #madewithkatia te gebruiken. We kunnen niet wachten om je deze kerst te zien schitteren met je nieuwe accessoire!

Als je op zoek bent naar meer kerstprojecten, ben je wellicht ook geïnteresseerd in: