Leer waterdichte handschoenen naaien met ons gratis naaipatroon + video

Jezelf beschermen tegen virussen is nog nooit zo belangrijk geweest. Daarom hebben we deze tutorial gemaakt waarin we je laten zien hoe je waterdichte handschoenen naait. Wegwerphandschoenen zijn niet bepaald duurzaam. Deze zelfgemaakte handschoenen kan je wassen en hergebruiken. We hebben twee verschillende soorten handschoenen gemaakt: een paar gemaakt van onze waterdichte stof en een paar gemaakt van een jersey stof. Volg onze video tutorial stap voor stap en leer je eigen waterdichte handschoenen naaien.

Houd rekening met het feit dat handschoenen infecties kunnen verminderen, maar geen 100% bescherming bieden. Blijf dus de instructies en adviezen van de WHO en de RKI volgen. Raak je gezicht niet aan, was je handen en desinfecteer de handschoenen grondig voor het volgende gebruik.

Waterdichte handschoenen naaien

Waterdichte handschoenen naaien

Voor deze tutorial hebben we de waterdichte stof ‘Just Chill‘ en de jersey stof ‘Seagull Sand‘ gebruikt. Beide stoffen komen uit de AQUA lente- en zomercollectie 2020. Hieronder vind je een overzicht van de materialen die je nodig hebt.

Waterdichte handschoenen naaien

Benodigdheden:

  • Patroon (zie uitleg hieronder)
  • waterproof of jersey stof (30 cm)
  • Elastiek 20cm
  • Schaar
  • Potlood
  • Kleermakerskrijt
  • Spelden
  • Bijpassend naaigaren
  • Naaimachine

Waterdichte handschoenen naaien

Waterdichte handschoenen naaien: uitleg

1. Eerst maak je je eigen patroon. In de video hieronder laten we je zien hoe je dit zelf kunt doen (voor het geval je met jersey stof werkt). Mocht je de waterdichte versie willen maken, dan kan je ook een plastic handschoen (bijvoorbeeld een hygiënehandschoen van het tankstation) als sjabloon gebruiken en de naadtoeslag toevoegen.
2. Knip 4 delen (2 voor rechts, 2 voor links)
3. Leg ze op elkaar en naai langs de rand.
4. Knip vervolgens de naadtoeslag van ongeveer 0,5 cm. Maak kleine knipjes in de naadtoeslag, maar pas op dat je niet in de naad knipt. Doe dit bij alle vingers (om de 1 cm).
4. Keer de handschoen binnenstebuiten, breng in vorm en strijk glad. Het is aan te raden een stuk stof tussen het strijkijzer en de handschoen te leggen.
5. Vouw de onderkant 1,5 cm naar binnen voor de manchet: A. Voor de jerseystof, naai rondom in een zigzagsteek. B. Voor de waterdichte stof, naai nog een keer rond, maar laat een opening achter. Trek met behulp van een veiligheidsspeld het elastiek erdoorheen.

Blijf op de hoogte!

Deel je werk met ons op Instagram en hashtag #katiafabrics. Wil je kans maken op te gekke prijzen, meedoen aan onze wedstrijden en nieuwe technieken leren? Of regelmatig nieuwe inspiratie opdoen voor je volgende haak-, brei- of naaiproject? Abonneer dan op onze blog (rechtsboven op je computerscherm of onderaan deze blogpost op je telefoon) en volg ons op YouTubeFacebook en Instagram!

Waterdichte handschoenen naaien