Geen elastiek in huis? Zo maak je je eigen bandjes voor mondkapjes met onze jersey stoffen

Geen elastiek in huis voor je gezichtsmaskers? Geen zorgen, wij leren je hoe je eenvoudig een koord kunt maken van jersey stof. Gezichtsmaskers zijn een nieuw accessoire geworden die we in het openbaar bij ons dragen. Bijvoorbeeld wanneer je met de trein reist of de grens over gaat naar Duitsland. Soms is het moeilijk het benodigde materiaal te verkrijgen waarmee je ze zelf kan maken. Jersey stoffen worden vaak gebruikt om T-shirts te maken. Het is elastisch en heeft het kenmerk dat het oprolt wanneer je het in reepjes knipt. Perfect om als elastiek te gebruiken dus! Het is zeer eenvoudig te maken en voelt zacht om te dragen. Hieronder vind je onze video tutorial waarin je stap voor stap kan zien hoe je elastiek kan vervangen door stof.

Zelf mondkapjes maken: elastiek vervangen door stof

Zelf mondkapjes maken: elastiek vervangen door stof

Je hebt het volgende nodig:

Zelf mondkapjes maken: elastiek vervangen door stof

Knip reepjes van ongeveer 1,5 – 2 cm breed. Zoals je in de video kunt zien, zijn er twee manieren om te knippen:

  • Recht van draad: Als je de reepjes in dezelfde richting als de draad knipt, krullen ze bij het uitrekken naar binnen. Hierdoor blijft het patroon of de goede kant van de stof zichtbaar.
  • Kruiselings: wanneer je ze uitrekt, blijft de achterkant van de stof zichtbaar.

We raden je aan om de stof in graanlijn te knippen zodat je mooiere en kleurrijkere koortjes krijgt. Knip ze in de gewenste lengte voor je masker.

Hopelijk had je iets aan onze tips! Deel je creaties met ons op Instagram met hashtag #katiafabrics.