11 gratis haak- en breipatronen voor de zomer: jurken, topjes en omslagdoeken met slechts 1, 2 of 3 bollen

Het is zomer! Dat betekent dat de wol plaats moet maken voor garens gemaakt van katoen, linnen en andere frisse materialen. De modellen zijn open en lichter. Vandaag laten we je een paar prachtige zomermodellen zien die allemaal gratis te downloaden zijn op katia.com. Met deze selectie kan je ook gelijk onze nieuwe garens voor de zomer van 2020 ontdekken. Alle patronen in deze blog zijn gemaakt met slechts 1, 2 of 3 bollen Fluor, Harmonia, Jaipur Soft, Maldivas, Neon of Ultrasoft. Pak je haak- en breinaalden erbij en geniet deze zomer van 11 gratis haak- en breipatronen voor zomerse kleding zoals topjes, jurken, sjaals en omslagdoeken!

11 gratis haak- en breipatronen voor de zomer

11 gratis haak- en breipatronen voor de zomer

Patronen gemaakt met slechts 1 bol

1. Gehaakte fluor sjaal. Als je net begint met haken, is dit patroon iets voor jou: eenvoudig, snel en toch sensationeel. Met slechts één bol Katia Fluor maak je een accessoire die elke outfit een beetje extra kleurt.

Gratis haakpatroon: zomerse sjaal met Katia Fluor

2. Ook deze gehaakte sjaal is ideaal voor beginners. Voor het kantpatroon heb je alleen lossen en stokjes nodig. Geniet van het prachtige kleurverloop van Katia Harmonia, ons katoenen garen in beperkte beschikbaarheid (limited edition).

Gratis haakpatroon: sjaal met Katia Harmonia

3. Lossen, vasten en stokjes is het enige dat je hoeft te kunnen voor deze gehaakte stola. Heb je nog nooit stokjes gehaakt? Geen probleem, we leren het je op ons YouTube-kanaal. Ontspan en geniet van de vrolijke kleuren van ons katoenen garen Katia Maldivas.

Gratis haakpatroon: omslagdoek / driehoeksjaal met Katia Maldivas

4. Katia Neon is een van onze limited edition garens en is verkrijgbaar in 6 verschillende kleurencombinaties. Haak deze omslagdoek van slechts één bol en laat je inspireren door het prachtige kleurverloop van dit bijzondere garen.

Gratis haakpatroon: omslagdoek / driehoeksjaal met Katia Neon

5. Non-stop creativiteit! Brei een zomerse sjaal voor koudere zomernachten of tegen de koele tocht van de airconditioning met slechts één bol Katia Maldivas. Met een 6mm naald ben je in mum van tijd klaar.

gratis breipatroon: gebreide sjaal met Katia Maldivas

6. Gebreide neon omslagdoek. Een klassieke driehoekige sjaal met kant en spannende kleuren voor breisters met lef. Werk de sjaal van hoek tot hoek met Katia Neon en steel de show deze zomer!

gratis breipatroon: gebreide omslagdoek met Katia Neon

2 bollen, 1 jurk

7. Brei een zomerjurk in maat M en L met slechts 2 bollen Katia Harmonia en laat je betoveren door het zachte degradé-effect.

gratis breipatroon: jurk gemaakt met Katia Harmonia

Gratis patronen met 3 bollen

8. Jaipur Soft is onze nieuwe toevoeging aan de populaire Jaipur-familie, gemaakt van gemerceriseerd katoen. Wij geloven dat je verliefd zult worden op deze gehaakte sjaal in camouflage-kleuren.

Gratis breipatroon: gebreide sjaal met Katia Jaipur Soft

9. Haak deze sjaal met 3 bollen Katia Ultrasoft, een zacht, exclusief en antiallergisch garen gemaakt van 100% biologisch katoen. Kies je twee favoriete kleuren en haak dit zomeraccessoire met strepen.

gratis haakpatroon: sjaal met katia Ultrasoft

10. Gebreide fluor trui met mesh patroon. Voor de maten M en L heb je maar 3 bollen nodig en voor de maten XL en XXL 4 bollen van ons katoenen garen Katia Fluor met neon spikkels. Dit garen is extra zacht voor de huid, dus je kunt er gewoon een hemdje onder dragen.

Gratis breipatroon: trui met Katia Fluor

11. En tot slot moet je zeker dit patroon downloaden: een gebreide poncho met kantpatroon gemaakt van 3 bollen Jaipur Soft. Of het nu op het strand is of met een drankje op het terras, deze veelzijdige poncho is super comfortabel en ziet er geweldig uit voor elke gelegenheid.

gebreide poncho met Katia Jaipur Soft