Naai een hartjeskussen met @silvia.creativa

19 januari, 2024

Vier Valentijnsdag met creativiteit en kleur! Breng jezelf op een bijzonder kleurrijke manier in de stemming voor de dag van de liefde. Samen met @silvia.creativa en haar videotutorial leer je een hartjeskussen naaien en zo je gevoelens tot uiting brengen. Laat het traditionele rood achterwege en ontdek met dit eenvoudige project dat liefde minstens zoveel kleuren en facetten heeft als de stoffen van Katia Fabrics.

Naai een hartjeskussen met @silvia.creativa

Liefde is meer dan alleen rood

Als we aan Valentijnsdag denken, zien we rood – letterlijk. Maar kan liefde niet ook blauw zijn, zoals de lucht, groen zoals de natuur, of zelfs regenboogkleurig? Liefde is divers. En wij bij Katia Fabrics willen deze diversiteit vieren.

Hartjeskussen naaien

Silvia van @silvia.creativa staat bekend om haar kleurrijke projecten. Daarom laat ze je vandaag een project zien dat niet alleen gezelligheid in huis brengt, maar ook perfect is als je je hart wilt schenken. De kussens in de vorm van een hart zijn eenvoudig te naaien en ideaal om restjes stof te gebruiken.

Naai een hartjeskussen met @silvia.creativa

Materiaal

Om de kussens te naaien, heb je stof, vulmateriaal en basisnaaibenodigdheden nodig.

  • Canvas in verschillende kleuren (Ontdek de geweldige selectie van Katia Fabrics!)
  • Vulling
  • Garen, naald, schaar
  • Naaimachine

Stapsgewijze tutorial met Silvia

Volg stap voor stap de tutorial van Silvia.

  1. Print het patroon of maak je eigen mal in de vorm van een hart.
  2. Kies je stoffen: Bedenk welke kleuren liefde voor jou heeft. 
  3. Knip de stof: Leg de stof dubbel om het complete hart in één keer eenvoudig en symmetrisch uit te knippen. Gebruik het patroon en knip uit elke stof twee harten.
  4. Naai de delen op elkaar: Leg beide harten met de goede kanten op elkaar, speld ze vast en naai rondom met een naadtoeslag van 1 cm. Laat daarbij een paar centimeter open als keeropening.
  5. Keer het hart binnenstebuiten en vul het: Knip de naadtoeslag in de bochten in of maak kleine inkepingen. Let op dat ze net voor de naad eindigen. Keer het kussen naar de goede kant, zodat je nu de buitenkant ziet. Strijk en vul het.
  6. Tot slot sluit je de keeropening met een matrassteek.

Naai een hartjeskussen met @silvia.creativa

Welke kleur heeft liefde voor jou?

Nu ben jij aan de beurt. Welke kleur heeft liefde voor jou? Misschien een vrolijk geel of een dromerig paars? We zien graag je creaties! Deel je hartjeskussen op social media en gebruik de hashtag #KatiaFabrics. We kijken erg uit naar de vele verschillende varianten en kleuren!

Als je meer ideeën zoekt voor Valentijnsdag, raden we het volgende aan: