10 gratis zomerse haakpatronen voor dames

3 juli, 2019

De zomervakantie staat voor de deur en daar horen luchtige haakprojecten bij! Gehaakte tassen, topjes en accessoires zie je steeds vaker in de winkel, maar het is natuurlijk veel leuker om het zelf te maken. Onze nieuwe lente/zomer collectie bestaat uit talloze nieuwe garens en magazines gevuld met patronen voor hem, haar, kinderen, baby’s en de woning. Kortom: deze zomer hoef je je niet te vervelen! Bij een relaxte vakantie hoort natuurlijk een goed haakpatroon om te ontspannen. Om je te inspireren, delen we 10 gratis zomerse haakpatronen voor dames. Van leuke topjes, poncho’s en vestjes tot aan omslagdoeken. Bekijk onze gratis voorbeelden en ga lekker aan de slag. Zo steel jij straks de show met je eigen gemaakte items!

10 gratis zomerse haak- en breipatronen voor dames - Katia garens en patronen

10 gratis zomerse haakpatronen voor dames

1. Gehaakte poncho

Eenvoudig, rustig en luchtig. Met slechts 1 bol Katia Silk Degradé haak je al een poncho. Het patroon is simpel: de poncho wordt in de rondte gehaakt met lossen, stokjes en halve vasten. Een zomers fashion item dat niet mag ontbreken!

Gehaakte poncho - gratis haakpatroon Katia Silk Degrade

2. Gehaakt vestje

Luchtig, hip en ontzettend zomers. Ook dit vestje is ideaal voor op reis: de constructie bestaat uit een rechte gehaakte lap, waarbij de zijkanten op een speciale manier op elkaar genaaid worden om de armsgaten te creëren. Voor dit project heb je slechts 1 bol Katia Funny Rainbow. Een leuk project voor beginners en gevorderden!

10 gratis zomerse haak- en breipatronen voor dames - omslagdoek Funny Rainbow star

3. Gehaakte stola

Kleurrijk, luchtig en uniek. Met slechts 1 bol Katia Soleil maak je deze prachtige stola. Dit eenvoudige patroon is geschikt voor beginners en gevorderden en vereist alleen de kennis om lossen en stokjes te haken. Ideaal voor onderweg!

10 gratis zomerse haak- en breipatronen voor dames - gebreide omslagdoek Katia soleil

4. Gehaakte driehoeksjaal

Elegant, luchtig en een musthave voor je zomergaderobe. Deze prachtige driehoeksjaal wordt gehaakt met slechts 3 bollen Katia Cosmos, een fantasiegaren van katoen met lovertjes. Shine deze zomer met een handgemaakte glamoreuze driehoeksjaal!

gehaakte omslagdoek met Katia Cosmos - gratis haakpatroon

5. Gehaakte poncho

Kleurrijk, luchtig en veelzijdig. Voor dit project heb je slechts 1 bol Funny Rainbow Star nodig. Het is een eenvoudig patroon: de poncho bestaat uit een rechte lap waarbij de zijkanten dichtgenaaid worden. Een project waarbij je weinig na hoeft te denken: perfect voor op reis! 

10 gratis zomerse haak- en breipatronen voor dames - poncho funny rainbow star

6. Gehaakt topje

Simpel, luchtig en zomers. Dankzij de open zijkant is het een heerlijk luchtig kledingstuk voor de zomer. Dit topje wordt gehaakt met slechts 1 bol Katia Funny Rainbow. Het is een simpel haakpatroon voor beginners en gevorderden: het enige dat je hoeft te weten is hoe je een losse, vaste en stokje haakt.

Gratis haakpatroon - katia funny rainbow topje

7. Gehaakte omslagdoek

Luchtig, veelzijdig en heerlijk zomers. Door de open steek is deze omslagdoek ideaal voor de frisse zomeravonden. De vorm en het open patroon maakt het een leuk patroon om aan te werken. De steken die je moet weten zijn stokjes en lossen en je hebt slechts 2 bollen Katia Bahamas nodig.

10 gratis zomerse haak- en breipatronen voor dames - gehaakte omslagdoek Bahamas

8. Gehaakte beach cover

Kleurrijk, luchtig en veelzijdig. Steel de show op het strand met je eigen handgemaakte beach cover die gedragen kan worden als rok, jurk en vestje! Voor dit project heb je slechts 1 bol Katia Jaipur Cake nodig. Het dunne katoenen garen en de open steek maken het een perfect item voor warme zomerdagen op het strand. 

10 gratis zomerse haak- en breipatronen voor dames - beach cover Jaipur Cake

9. Gehaakt vestje

Kleurrijk, simpel en zomers! Door de open steek en open voorkant is dit een perfect item voor je zomergarderobe. Met slechts 1 Katia Jaipur Cake haak je al een vest. Een leuk project waar je meteen van kan genieten deze zomer!

10 gratis zomerse haak- en breipatronen voor dames - jaipur cake vestje

10. Gehaakte bikini

En tot slot mag een gehaakte bikini natuurlijk niet ontbreken in deze lijst van 10 gratis zomerse haakpatronen voor dames. Voor dit patroon heb je slechts 2 bollen Katia Cotton Stretch nodig. Het patroon bestaat uit lossen, vasten, stokjes en halve stokjes. Kies 1 van de 24 Cotton Stretch kleuren en shine deze zomer in je handgemaakte bikini!

gehaakte bikini - gratis haakpatroon Katia