7 gratis haakpatronen voor de zomer van 2023

20 juni, 2023

De zomervakantie is om uit te rusten, te genieten en te ontspannen tijdens het haken. Daarom delen we 7 gratis zomerse haakpatronen voor dames om mee te nemen in je koffer. Tops, stola´s, tassen… Het zijn allemaal eenvoudige haakprojecten die je overal mee naartoe kunt nemen. Zo maak je indruk op het strand, bij het zwembad, op de camping…

7 gratis haakpatronen voor de zomer van 2023

7 gratis haakpatronen voor de zomer

Je hebt maar een paar bollen Fair Cotton Granny, Harmonia, Versailles Degradé, Bohemian Silk, Tulum en New EKOS nodig om deze projecten te haken. Deze garens zijn echte Katia hits deze zomer voor breiers en haaksters. Als je je nog steeds afvraagt wat je deze zomer gaat haken, zijn hier verschillende haakpatronen om uit te kiezen. Ontdek je volgende project uit deze selectie van 7 gratis haakpatronen!

7 gratis haakpatronen voor de zomer van 2023

1. Gehaakte granny squares tas · Patroon voor beginners

Deze prachtige gehaakte granny squares tas combineert twee Fair Cotton Granny bollen met effen Fair Cotton garen. Het is de perfecte tas om je spullen overdag of ´s nachts mee te nemen, of je nu naar het strand gaat, door de stad wandelt of eropuit gaat.

2. Eenvoudig stola met granny squares

Dit is een rustgevend haakproject om even los te koppelen. Deze gehaakte stola is gemaakt met twee bollen Fair Cotton Granny in een leuke combinatie van kleuren. Mix en match de granny squares zoals je wilt om je eigen stijl te creëren. Bedek je schouders met een casual accessoire.

3. Gehaakte top met 2 granny squares

Voeg een kleurrijke sfeer toe aan je look met deze gehaakte top gemaakt met twee bollen Harmonia. Het is heel eenvoudig om te maken en is perfect om te dragen met een spijkerbroek of rok. Je hoeft alleen maar twee granny squares te haken en ze samen te voegen. Laat je verrassen door alle kleurveranderingen die verborgen zitten in een bol Katia Harmonia. 

4. Gehaakte strandjurk voor beginners

Schitter tijdens je strandvakantie! Maak je klaar om in het middelpunt van de belangstelling te staan in deze zelfgemaakte kanten strandjurk met een moderne combinatie van gedempte tinten. Je hebt slechts 2 bollen Katia Versailles Degradé en een haaknaald nodig om de perfecte beach cover-up te maken. 

5. Gehaakt topje · Patroon voor gevorderden

Voeg een vleugje plezier toe aan de zomer met deze gehaakte top! Gemaakt met Bohemian Silk, dat niet alleen een levendige kleur heeft, maar ook zachtheid en lichtheid toevoegt. Het doorzichtige effect is perfect om te dragen over je favoriete bikini´s op dagen op het strand of op muziekfestivals.

6. Gehaakte filet top · Patroon voor beginners

Deze gehaakte top combineert de klassieke gehaakte filetstructuur met het kleurrijke camouflage-effect van Katia Tulum. Een leuk ontwerp voor haakfans: de brede bandjes zorgen voor comfort, terwijl de wijde halslijn een vleugje elegantie toevoegt aan elke look.

7. Gehaakt tas · Patroon voor beginners

Deze gehaakte tas is het perfecte accessoire voor haakfans! Het unieke ontwerp met Katia New EKOS zorgt voor een leuke en kleurrijke look. De leren hengsels voegen een vleugje elegantie toe. Praktisch en lichtgewicht, deze gehaakte tas is het perfecte accessoire voor de zomer!

Vind alle patronen, en honderden andere gratis haakpatronen als PDF op onze website. We hopen dat we je hebben geholpen met het vinden van inspiratie voor je volgende haakproject!

Als je op zoek bent naar zomerse haakpatronen voor dames, ben je misschien ook geïnteresseerd in: