Op zoek naar originele gehaakte en gebreide kerstcadeaus voor de hele familie? Lees onze tips!

31 oktober, 2018

De kerstversiering is langzaam in de winkels aan het verschijnen, want over twee maanden is het zover: kerst! Daar horen natuurlijk unieke handgemaakte cadeaus bij. Tijd om alvast aan de slag te gaan met het haken en breien van kerstcadeaus die we dit jaar willen schenken. Kerst is immers niet compleet zonder handgemaakte cadeautjes voor onze geliefden. Om je op weg te helpen, hebben we ideeën verzameld voor gehaakte en gebreide kerstcadeaus voor de hele familie. Voor hem, voor haar, voor de kinderen en wat mooie creaties voor de woning. De beste kerstcadeaus zijn handgemaakte cadeaus!

Gehaakte en gebreide kerstcadeaus voor de hele familie

Gebreide kerstcadeaus voor mannen

Laten we beginnen met wat leuke cadeautjes voor de mannen. Een man kan nooit genoeg sjaals hebben, dus wat dacht je van deze leuke colsjaal gemaakt van Katia Maxi Merino en deze sjaal gemaakt van Katia Shadow? Voor grotere uitdagingen raden we twee mooie truien aan: deze geruite trui gemaakt van Katia Love Wool 100 en deze simpele gebreide trui gemaakt van Katia Scotch Tweed.

Gehaakte en gebreide kerstcadeaus voor mannen

Kerstcadeaus voor vrouwen

Voor de vrouwen zijn ontzettend veel leuke patronen te vinden. Zoals deze twee setjes bestaande uit een muts, sjaal en handschoenen gemaakt van Katia Indiana en Katia Balloon. Of wat dacht je van deze leuke tas gemaakt van Katia Tout de Suite, ons XXL garen? Of deze leuke tweekleurige tas gemaakt van Katia Merino Aran Natur. Liever een omslagdoek of leuk sjaaltje? Dan raden wij je deze twee modellen aan gemaakt van Katia Big Merino en Katia Mohair Lace.

Gehaakte en gebreide kerstcadeaus voor haar

Voor de kinderen

We beginnen met de tieners in huis: wat dacht je van een leuke rugtas voor naar school, gemaakt van Katia Winter Washi? Voor de jongere kinderen hebben we dit leuke speelse tasje gemaakt van Katia Marathon. Voor de meiden raden we dit leuke jurkje aan gemaakt van Katia Duende en voor de jongens hebben we deze coole gebreide trui gemaakt van Katia Merino Flamé. Zorg dat de kinderen warm de winter ingaan met dit leuke setje bestaande uit wanten, beenwarmers en muts, gemaakt van slechts 1 bol Katia Melody Jacquard!

Gehaakte en gebreide kerstcadeaus voor kinderen

Kerstcadeaus voor baby´s

Voor baby´s is er veel leuks te maken. Wat dacht je van deze warme gebreide slofjes, gemaakt van Katia Velvet, voor de kleinste familieleden? Of deze gebreide teddybeer gemaakt van het zachte garen Katia Big Chantilly Jaspé? Een item dat niet kan ontbreken is natuurlijk een zelfgemaakte muts, zoals deze muts gemaakt met Katia Peques en deze konijnenmuts gemaakt met Katia Big Chantilly Jaspé. Liever een groter project? Dan zijn deze dekens gemaakt van Baby Tweed en Basic Merino een mooi project waar ze lang plezier aan kunnen beleven.

Gehaakte en gebreide kerstcadeaus voor babies

Kerstcadeaus voor de woning

Liever iets algemeens maken voor de (overige) familieleden? Voor de (klein)kinderen die studeren of een eigen woning gekocht hebben? Voor de (schoon)broer of zus waarvoor het bedenken van een cadeau altijd net wat lastiger is? Met een handgemaakt item voor in huis zit je altijd goed!

Wat dacht je van deze zachte kussentjes, gemaakt van Katia Polar, met deze bijbehorende deken? Liever een klassiekere stijl? Dan is deze prachtige deken gemaakt van Katia Shetland wat je zoekt. Voor wat meer textuur raden we deze twee kussens aangemaakt, gemaakt van Katia Winter Washi en Merino-Seda. Liever iets anders dan dekens en kussens? Wat dacht je van deze gehaakte tablethoes, toilettas of brillenkoker? Snel te maken en handig voor iedereen!

Gehaakte en gebreide kerstcadeaus voor de woning

Aan de slag met de gebreide kerstcadeaus!

Hopelijk heb je wat aan onze tips voor gehaakte en gebreide kerstcadeaus. Voor meer inspiratie kan je terecht op onze website, waar je bijna 5000 haak- en breipatronen vindt. Heb je ideeën opgedaan voor de kerst, of ben je misschien zelfs al begonnen? Wij zijn benieuwd, laat het ons weten hieronder in de reacties!

Gehaakte en gebreide kerstcadeaus voor familie