Gehaakte Boho Dromenvanger – haakpatroon door Lindsey Sophie met Katia Menfis

Hoi allemaal, ik ben Lindsey Sophie (@lindseysophie op Instagram) en ik heb voor jullie een gehaakte boho dromenvanger ontworpen. Ik hou zelf heel erg van Ibiza style en haak daarom ook graag dromenvangers met veren en lintjes. Het leek mij leuk om een keer wat anders te proberen, namelijk een dromenvanger gecombineerd met pompoms. Het voordeel van dromenvangers is dat je het met allerlei verschillende types garens kan maken. Mijn patroon is vrij simpel en ook geschikt voor beginners die de basis haaksteken kennen. Je kan er helemaal je eigen draai aangeven d.m.v wat kralen, schelpen, veren, pompoms, etc. 

Voor de dromenvanger heb ik Katia Menfis (katoen) gebruikt en voor de pompoms Katia Basic Merino (acryl/ merino superwash). Beide garens zijn beschikbaar in vele kleuren, dus voor ieder wat wils. Versier je woning met mijn gratis gehaakte boho dromenvanger patroon!

Gehaakte boho dromenvanger door Lindsey Sophie met Katia Menfis

Gehaakte boho dromenvanger

Materialen

 • 1x Katia Menfis medium beige (kleur 7)
 • 1 bol van elk van de volgende 4 kleuren Basic Merino: kleur 8, 9, 10, 11
 • Haaknaald 3,5
 • Metalen ring van 30cm
 • Schaar
 • Stopnaald
 • Veren

Haaksteken die gebruikt worden

L = Losse
V = Vaste
HV = Halve vaste
HFS = Half stokje
ST = Stokje
Popcornsteek

Afmetingen

30 x 30 cm zonder veren

Opmerkingen

– We haken in het rond
– We beginnen elke ronde met 2 of 3 lossen; deze tellen als steek
– Sluit elke toer met een halve vaste in de eerste steek van de vorige toer (2e of 3e losse)
– Herhalingen worden aangegeven met *

Gehaakte boho dromenvanger door Lindsey Sophie met Katia Menfis

Patroon

We beginnen met Katia Menfis medium beige (kleur 7) en haaknaald 3,5.

Haak 4 lossen en maak een halve vaste in de eerste losse om een ring te vormen.

R1: 2L, 15 hst in de ring, sluit met een hv in de eerste steek (2e losse).

R2: 3L, *1 st in de volgende steek, 7L, 1 st in de volgende steek*  herhaal 7x, 1 st in de volgende steek, 7L, sluit met een hv in de eerste steek (3e losse).

R3: 3 v in de volgende 3 steken, 2L, 1 st in de volgende 2 steken, 3L, 1 st in de volgende 3 steken, *(3 st, 3l, 3st) in de lossenboog*  herhaal tot het eind en sluit met 1 hv . 

R4: 1 v, 2L, 1 st in volgende st, 2 st in lossenboog, 3L, 2 st in lossenboog, 1 st in volgende 2 steken, *sla 2 steken over, 1 st in de volgende 2 steken, 2 st in lossenboog, 3L, 2 st in lossenboog, 1 st in volgende 2 steken* herhaal tot het eind en sluit met 1 hv.

R5: 1v, 2L, 1 st in volgende 2 steken, 2 st in lossenboog, 3L, 2 st in lossenboog, 1 st in volgende 3 steken, 1L, *sla 3 steken over, 1 st in volgende 3 steken, 2st in lossenboog, 3L, 2 st in lossenboog, 1st in volgende 3 steken, 1L* herhaal tot het eind en sluit met 1 hv.

R6: 1 v, 2L, 1 st in volgende 3 steken, 3L, 1 st in lossenboog, 3L, 1 st in volgende 4 steken, 1L, *sla 3 steken over, 1 st in volgende 4 steken, 3L, 1 st in lossenboog, 3L, 1 st in volgende 4 steken, 1L* herhaal tot het eind en sluit met 1 hv.

R7:  1 v, 2L, 1 st in volgende 2 steken, 3L, 1 st in volgende st, 5L, 1 st in volgende st, 3L, 1 st in volgende 3 steken, 1L, *sla 3 steken over, 1 st in volgende 3 steken, 3L, 1 st in volgende st, 5L, 1st in volgende st, 3L, 1 st in volgende 3 steken, 1L* herhaal tot het einde en sluit met 1 hv. 

R8: 1 v, 2L, 1 st in volgende steek, 3L, (*1 st, 1L* 6x, 3L, 2 st, 1L) in 5e lossenboog, *sla 3 steken over, 1 st in volgende 2 steken, 3L, (*1 st, 1L* 6x, 3L, 2 st, 1L) in 5e lossenboog*, herhaal tot het eind en sluit met 1 hv.

R9: 2 L, 1 st, *(3L, 1 v) in lossenboog* 5x, 3L, *1st in de volgende 2 steken, sla 1 steek over, 1 st in de volgende 2 steken, (3L, 1 v) in lossenboog 5x, 3L*, herhaal tot het eind en sluit met 1hv.

R10: 1 v, (3L, 1 hv) in lossenboog 5x, 3L, sla 2 steken over, 1 popcornsteek in de volgende steek, *(3L, 1 hv) in lossenboog 5x, 3L, sla 2 steken over, 1 popcornsteek in de volgende steek* herhaal tot het eind en sluit met 1 hv.

Popcornsteek

In onderstaande video laten we je zien hoe je de popcornsteek haakt.

Laat een lang stuk draad over voor het afwerken en vastzetten aan de ring.

Haal de draad telkens door één van de 5 lossenbogen rondom. Herhaal dit nog een ronde. Zorg dat het goed gespannen is. Naar wens kan je er nog een ronde omheen gaan.

Gehaakte boho dromenvanger door Lindsey Sophie met Katia Menfis

Pom poms

Maak pompoms met de overige kleuren Basic Merino. In de video hieronder zie je hoe je een pompom maakt.

Deel je creaties met Lindsey Sophie!

Ook een gehaakte boho dromenvanger gemaakt? Deel dan je eindresultaat met ons via Instagram. Gebruik hashtag #katiayarns en tag @lindseysophie en @katiayarns. Vergeet Lindsey niet te volgen om op de hoogte blijven van haar haak- en breiprojecten!

14 reacties op Gehaakte Boho Dromenvanger – haakpatroon door Lindsey Sophie met Katia Menfis

 • Sandra

  Hi Lindsey, moet je niet beginnen met een magische ring? Starten met toer 1 met de beschrijving zoals die nu is lijkt niet te kloppen…?

  • Katia

   Hoi hoi Sandra,

   Goed gezien, we hebben het gelijk toegevoegd! Bedankt voor je oplettendheid.

  • Thamar Van dijke

   Hoi moet je na de ring niet eerst 16 vaste of 16 hst maken en dan ronde 1? Ik krijg hem nu niet strak en ben bij r3…..

   • Katia

    Hoi Thamar, dit patroon is ontworpen door @lindseysophie. Voor vragen over het patroon kan je het beste de ontwerpster even een berichtje sturen via Instagram of Facebook. 💗

  • Katia

   Hoi Sina, zou je kunnen laten weten wat er niet klopt? Dan vragen we het even na bij de ontwerpster.

 • Linda

  Ik denk dat het patroon niet goed is vertaald , op katia.com staat het patroon in het Engels, daar begint toer 1 met 2 losse en 15 halve stokjes in de ring. Dat maakt het begin al een stuk logischer … 🙂

  • Katia

   Hoi hoi Linda, bedankt voor het doorgeven. Ik heb het even bekeken en er was geen fout in de vertaling, maar er ontbrak een ronde halve stokjes. Die heb ik zojuist toegevoegd. Bedankt voor het laten weten!

 • Nardi

  Ik dacht , een leuk patroon maar ik loop bij toer 2 al vast
  Als ik 7 lossen haak,en ik steek dan in om een stokje te haken, kom ik niet uit,en er wordt over een steek overslaan niet gesproken.
  Graag uw reactie,

  • Katia

   Hoi Nardi, in ronde 2 sla je inderdaad geen steek over. Voor vragen over het patroon kan je het beste even contact opnemen met de ontwerper @lindseysophie, bijvoorbeeld via Instagram of email. ❤️

 • Gerda

  Er klopt van alles niet in dit patroon. Voor beginnende haaksters niet te doen! Ik haak gewoon het patroon na! Dat is duidelijker!

  • Katia

   Hoi Gerda, voor vragen over het patroon kan je het beste even contact opnemen met de ontwerpster! ❤️

 • Wanda

  Patroon klopt helemaal niet,je krijgt veel te veel lussen,bij de 7 lossen toer,als je naar foto kijkt zie je maar 8 lussen.
  Jammer hoor

  • Katia

   Hoi Wanda, voor vragen over het patroon kan je het beste even een berichtje sturen naar de ontwerpster, bijvoorbeeld via Instagram 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *