Wasinstructies voor wollen kledingstukken: zo zorg je goed voor je handgemaakte kleding!

Wij weten maar al te goed hoeveel tijd en moeite er nodig is voor het haken en breien van kledingstukken. Wat een vreugde als je eindelijk dat laatste draadje kan afwerken en met trots het resultaat kan dragen! Omdat we willen dat de voldoening van dit moment zo lang mogelijk duurt, geven we je tips en wasinstructies voor wollen kledingstukken. Want wat mooi is, moet mooi blijven!

Tips voor een juiste onderhoud van je gebreide wollenkleding

Wol wassen op lage temperaturen zonder chloor

Wol is kwetsbaar en mag niet gewassen worden op hoge temperaturen. Wij raden aan om wollen kledingstukken met de hand te wassen. Mocht je het toch graag in de wasmachine willen wassen, dan raden we een kort wasprogramma aan zonder centrifugeren.

Tips en wasinstructies voor wollen kledingstukken

Wol met de hand wassen

Als je besluit om met de hand te wassen, doe dit dan op een temperatuur van maximaal 30° en met een speciaal wasmiddel geschikt voor wol zonder chloor. Let op, het is niet de bedoeling dat je het in laat weken. Voorzichtig wassen, meerdere malen spoelen met lauw water en wasverzachter en hierna met koud water.

Tips en wasinstructies voor wollen kledingstukken

Wol drogen

Ook bij het drogen moet je voorzicht omgaan met je wollen kledingstukken. Spoel het kledingstuk uit zonder te wringen en laat het daarna drogen op een plat oppervlak. Op deze manier voorkom je dat de kledingstukken gaan rekken en vervormen door het gewicht van de natte wol.

Tips en wasinstructies voor wollen kledingstukken

Strijken van wollen kledingstukken

Bij het strijken is het belangrijk dat het strijkijzer niet te heet is. Leg een dun doekje tussen het strijkijzer en het kledingstuk voor het vermijden van een direct contact van het strijkijzer met de wol. Zo voorkom je brandgaten en voorkom je glanzen van het wollen kledingstuk.

Tips en wasinstructies voor wollen kledingstukken

Vragen over de wasinstructies voor wollen kledingstukken?

Hopelijk had je iets aan onze tips! Je zult merken dat handgemaakte kledingstukken van wol op deze manier langer meegaan en mooi blijven. Bij vragen kun je ons altijd even een berichtje sturen. Vergeet je niet een foto met ons te delen via Facebook en Instagram?