10 eenvoudige gehaakte topjes voor dames – ideaal voor beginners

Welk kledingstuk is snel en gemakkelijk te haken én essentieel voor de zomer? Een zomers topje! Topjes, shirtjes en mouwloze vestjes zijn snelle en aangename projecten om te haken. Bij Katia willen we dat je met dit weer heerlijk relaxt aan een simpel haakproject kan werken zonder dat je te veel hoeft na te denken. Daarom hebben we een selectie gemaakt van 10 eenvoudige gehaakte topjes voor dames. Alle patronen zijn beschikbaar als PDF op onze website en in onze nieuwe Katia Magazines Dames Concept 7 en Dames Casual 100.

10 eenvoudige gehaakte topjes voor dames

10 eenvoudige gehaakte topjes

1. Dit leuke simpele truitje is zeer geschikt voor een alledaagse look. Haak het met 1 van onze 38 Monaco Baby kleuren en combineer het met een witte broek of spijkerbroek. Het truitje wordt van links naar rechts gehaakt, beginnende bij de mouwen.

10 eenvoudige gehaakte topjes voor dames - zomers truitje monaco baby

2. Wat dacht je van een shirtje gehaakt met een open steek? Speel met de netsteek om een jeugdig topje met kersenmotief te haken. Je hebt keuze uit 35 kleuren van het zomerse garen Katia Missouri.

10 eenvoudige gehaakte topjes voor dames - zomers topje met kersmotief

3. Lang leve eenvoud! Ga aan de slag met deze verfrissende open haaksteek met een van de 37 kleuren van Katia Alabama. Combineer het over een wit hemdje en je zomerlook is af!

10 eenvoudige gehaakte topjes voor dames - alabama topje

4. Laten we doorgaan met een andere simpele zomertop met open haaksteek. Dit topje heeft een wijde hals en zijsplit. Of je nou van natuurlijke of pastelkleuren houdt, alles is mogelijk met de uitgebreide kleurencollectie van Katia Fair Cotton.

10 eenvoudige gehaakte topjes voor dames - zomers topje fair cotton

5. Dit zomerse topje is een andere variant van de nethaaksteek. Het topje wordt gehaakt met Katia Versailles in de kleur champagne. Een mooi voorbeeld van eenvoud en elegantie.

10 eenvoudige gehaakte topjes voor dames - versailles topje open steek

6. Dit zomerse shirtje met bloemenmotief creëert een romantische look. Haak dit shirtje met slechts 6 bollen Katia Ibis, een elegant garen beschikbaar in unieke metallic kleuren.

10 eenvoudige gehaakte topjes voor dames - zomers topje met bloemenmotief

Zigzagsteken

7. De zigzagsteek is een populaire haaksteek voor zomerse gehaakte kledingstukken. Combineer het met de spectaculaire felle kleuren van Katia Degradé Sun en creëer een vrolijke zomertop. Een project dat heerlijk snel klaar is!

10 eenvoudige gehaakte topjes voor dames- zigzagsteek shirtje

8. Een andere variant van deze leuke steek is dit shirtje. Hier haken we de zigzag horizontaal i.p.v. verticaal. Combineer je favoriete kleuren van Katia Cotton-Alpaca en straal deze zomer in je handgemaakte shirtje!

10 eenvoudige gehaakte topjes voor dames - zigzagsteek top

Voor beginners

9. Ben je een beginner? Dan is dit een ideaal project om mee te beginnen. Met slechts 2 bollen Katia Silk Degrade maak je deze wijde top met prachtig kleurverloop.

10 eenvoudige gehaakte topjes voor dames - silk degrade

10. Tot slot delen we een gratis haakpatroon voor een shirtje gemaakt gemaakt met slechts 1 bol Katia Silk Degrade. Een super eenvoudig patroon waarbij het moeilijkste onderdeel het uitzoeken van je lievelingskleur is! 

10 eenvoudige gehaakte topjes voor dames - silk degrade patroon voor beginners