Ontdek 7 voordelen van merinowol en 42 haak- en breipatronen in ons ´Merino in Love´ e-book

11 oktober, 2022

Merinowol, een 100% natuurlijke vezel, is al eeuwenlang een favoriet onder makers. Bij Katia kennen we het geheim van het succes achter de veelzijdige merino schapenwol. Om deze reden gaan we in het Merino in Love e-book op reis langs de geschiedenis, zorg en voordelen van merinowol.

Ontdek 7 voordelen van merinowol en 42 haak- en breipatronen in ons ´Merino in Love´ e-book

Merino in Love PDF e-book 🐏

Laat je inspireren door 42 haak- en breipatronen in het Merino in Love e-book dat beschikbaar is als PDF. Word verliefd op de zachtheid, weerstand en flexibiliteit van Merino 100%, Baby Merino, Prime Merino en Merino Sport. Geniet van deze Katia garens met het Non Mulesing keurmerk en Total Easy Care behandeling!

Bekijk hier het digitale magazine

Ontdek 7 voordelen van merinowol en 42 haak- en breipatronen in ons ´Merino in Love´ e-book

7 voordelen van merinowol

Ontdek de 7 voordelen van merinowol die je handgemaakte kleding uniek maken:

1 | 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar

Het Merinowol wordt gemaakt van de vacht van Merinowolschapen. Het is dus een 100% natuurlijke en duurzame vezel dat biologisch afbreekbaar is en gerecycled kan worden.

2 | Zacht, licht en niet kriebelig

Het is niet alleen fijner dan andere wolsoorten, maar het voelt ook nog eens zachter aan. Je kunt zorgvrij jouw kledingstukken direct op de huid dragen, want het is hypoallergeen en jeukt niet.

3 | Sterk, flexibel en kreukvrij

Dankzij de buitengewone sterkte en elasticiteit krijgen kledingstukken van Merinowol snel hun oorspronkelijke vorm terug, met nauwelijks vervorming of kreukvorming.

4 | Warmte regulerend en ademend

Het is een “ademende” stof die vocht absorbeert en warmte afgeeft om de lichaamstemperatuur op peil te houden en de huid te allen tijde droog te houden.

5 | Duurzaam en gemakkelijk te onderhouden

Kledingstukken van Merino wol hebben een lange levensduur. Het is makkelijk te wassen aangezien het wasmachinebestendig is. Je kan er seizoen na seizoen van genieten.

6 | Waterafstotend en zonwerend

Dankzij lanoline, een natuurlijke was, loopt het water over het oppervlak van de wol.  Bovendien beschermt de keratine in de fijne vezels tegen ultraviolette stralen. Het is zelfs brandvertragend.

7 | Vlekwerend, reukloos en anti-bacterieel

Merinowol hoeft niet vaak gewassen te worden omdat de natuurlijke samenstelling vuil afstoot, nare geurtjes absorbeert en de groei van bacteriën en microben tegengaat.

Ontdek 7 voordelen van merinowol en 42 haak- en breipatronen in ons ´Merino in Love´ e-book

30% introductiekorting

Dit zijn slechts enkele voordelen van merinowol, er zijn er nog veel meer! Het mooiste is dat je de hoge kwaliteit en talloze eigenschappen zelf kan uitproberen. Profiteer van de speciale introductiekorting en koop het digitale magazine Katia Merino in Love met 30% korting van 10 t/m 23 oktober 2022.