2 speciale tulband breipatronen geïnspireerd door Maria en haar zus

“Al jaren gebruik ik Katia garens omdat ik hou van de goede kwaliteit. De projecten die ik met jullie garens maak, gaan jaren mee en blijven in hun mooie oorspronkelijke staat. Ik heb online gezocht naar een soort tulband die ik kan breien voor mijn zus. Ze is onlangs gediagnosticeerd met borstkanker en is een paar dagen geleden begonnen met chemotherapie.” Zo begon de mail die Maria ons vorige week stuurde. We kwamen erachter dat we inderdaad geen tulband breipatronen op onze website hebben, dus zijn we meteen aan de slag gegaan met twee nieuwe ontwerpen. Vandaag, 19 oktober, de Wereldborstkankerdag 2018, delen wij twee gratis tulband breipatronen die geïnspireerd zijn door Maria en haar zus. Hiermee hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan de ondersteuning van kankerpatiënten en hun naasten.  Tulband breipatronen - speciale ontwerpen voor kankerpatienten

 Download PDF patroon ‘Basis tulband’ … Download PDF patroon ‘Golfjes tulband’

Twee tulband breipatronen geïnspireerd door Maria

Ga deze winter aan de slag met de twee elegante tulbanden die wij gratis ter beschikking stellen. De tulbanden kunnen in principe met elk garen en elke kleur gemaakt worden, maar in deze blogpost richten wij ons op de kleuren en wensen van Maria en haar zus. Na een gesprek met Maria, hebben we met de volgende details rekening gehouden:

  • De hoofdhuid is erg gevoelig. Daarom moet het materiaal van de tulband ademend en zacht zijn en mag het niet kriebelen!
  • Voorkom afdrukken op de huid. Het is het beste om naden aan de binnenkant te vermijden en bij voorkeur de binnenkant te voeren met een katoenen stofje.
  • Het garen moet licht, zacht en comfortabel zijn en bovendien beschermen tegen de kou.

Tulband breipatronen - Nederlandse ontwerpen

Dus de vraag was, welke garens voldoen aan deze eisen? We dachten eerst aan Fair Cotton, Tencel-Cotton, Tencel-Merino en onze speciale garenlijn voor baby’s. Uiteindelijk hebben we besloten om met de chloorvrije Baby Nature 100% biologische wol te gaan werken. Een van de belangrijkste redenen is dat dit garen wordt aanbevolen voor de gevoelige babyhuid.

> Klik hier om het PDF patroon van ‘basis tulband’ te downloaden

> Klik hier om het PDF patroon van ‘golfjes tulband’ te downloaden

Borstkankermaand 2018

We willen Maria bedanken voor haar samenwerking en haar vertrouwen in Katia. Bij Katia ondersteunen we onderwijscampagnes en onderzoek, zodat borstkanker tijdig kan worden opgespoord en behandeld. Oktober is de borstkankermaand: wereldwijd wordt met het roze lint aandacht gevraagd voor borstkanker. Meer informatie is te vinden op de pagina’s van de Nederlandse borstkankervereniging bortstkanker.nl & Pink Ribbon en de Belgische nationale borstkanker campangne Think Pink & Borstkanker Vlaanderen.

Tulband breipatronen - speciale ontwerpen voor kankerpatienten