Olivera CAL 2022: bewandel een landschap van steken, traditie en schoonheid met de halfcirkelvormige Olivera sjaal

Kunst, haken en volksverhalen! De olijfboom is een terugkerend onderwerp in gedichten, schilderijen, volksliederen…. en het is de bron van inspiratie geweest voor onze nieuwe Olivera Sjaal CAL. Dit is een romantische halfcirkelvormige gehaakte sjaal die ontworpen is door @bykaterinadesigns, exclusief voor onze internationale Crochet-Along Katia Facebookgroep.

Katia Olivera CAL, leer een ronde sjaal omslagdoek haken

De rijkdom van authentieke haakwerk

“Het veld van olijfbomen opent en sluit zich als een waaier” zegt een gedicht van Federico García Lorca. En, zoals een fan van eenvoudige steken, groeit de Olivera sjaal in je handen. Een perfect ontwerp voor liefhebbers van het meest authentieke haakwerk, gemaakt met de zachtheid, warmte en kleur van Cotton-Cashmere by Concept by Katia.

Katia Olivera CAL, leer een ronde sjaal omslagdoek haken

De kleuren van een olijfgaard in een landschap van steken

Dalí, El Greco, Matisse, Van Gogh en vele andere schilders hebben de schoonheid en de kleur van de olijfgaard in hun werken vastgelegd. In de Olivera Sjaal CAL werken wij met een palet van natuurlijke kleuren en schilderen wij als het ware een landschap van opengewerkte stippen, schelpen en nopjes. De Cotton-Cashmere in groene, okerkleurige en witte tinten geeft hierbij een intense, heldere en serene combinatie.

Katia Olivera CAL, leer een ronde sjaal omslagdoek haken

Halfcirkelvormige gehaakte sjaal

Bij deze CAL staat heerlijk haken centraal, met zorg en aandacht voor detail zonder haast. Met behulp van onze eenvoudige patronen, schema’s en stap-voor-stap video’s gaat dat zeker lukken. Het patroon voor een halfronde gehaakte sjaal is verdeeld in 4 verschillende delen en tot slot de rand. Elk deel bestaat weer uit 2 delen in twee verschillende kleuren. Tot slot tonen wij je hoe je het werk kunt afronden met een klassieke rand met schelpen.

Katia Olivera CAL, leer een ronde sjaal omslagdoek haken

Kit pre-sale

Pre-order de Katia Olivera CAL Kit! Bestel het nu en ontvang de kit zodra ze op voorraad zijn. 

Olivera CAL

Om mee te doen aan de CAL heb je alleen de Olivera Kit nodig en moet je lid zijn van de Facebookgroep waar we de patronen en video’s zullen delen om de sjaal te maken.

Project. een halfronde sjaal waarin stroken met verschillende kleuren en steken elkaar afwisselen. Dit is een ontwerp van @bykaterinadesigns geïnspireerd door het mediterrane platteland, olijfgaarden en traditie.

Start. Deze CAL start op 6 april 2022. 

Duur. Gedurende 4 weken kan je het project in je eigen tempo maken, je voortgang delen, vragen stellen of andere deelnemers helpen. Elke week leren we je per blok hoe je een de steken haakt.

Patroon en video’s 

Zodra de CAL eenmaal begonnen is, kan je elk deel van het patroon vinden in de Facebookgroep met PDF-afbeeldingen en links naar de video’s. Zowel de ondertiteling van de video’s als de patronen zullen beschikbaar zijn in de volgende 6 talen: Nederlands, Spaans, Engels, Frans, Duits en Italiaans.

Materialen. Het enige wat je nodig hebt, is de Olivera Kit met 5 bollen Cotton-Cashmere van Concept by Katia in nieuwe kleuren: 1 bol in licht pistache (78), ivory (81), ecru (53) en twee bollen in dennengroen (79). Wij raden ook aan de volgende accessoires te gebruiken (niet inbegrepen in het pakket): 4 mm haaknaald, wolnaalden en schaar.

Afmetingen. De afmetingen van de Olivera sjaal zijn ongeveer 150 x 55 x 220 cm (breedte x hoogte x halve cirkel).

Katia Olivera CAL, leer een ronde sjaal omslagdoek haken

Wat is een CAL?

Tijdens een Crochet-Along (CAL) haak je samen met een groep mensen hetzelfde haakpatroon gedurende een bepaalde periode. In onze Facebookgroep Crochet-along Katia brengen we haaksters samen die allemaal hun eigen Olivera sjaal gaan maken. Elke week wordt een deel van het patroon gepubliceerd. Via de Facebookgroep kan je vragen stellen over het patroon, foto’s delen en inspiratie opdoen. Een leuke en gezellige manier om je passie voor haken te delen met andere haaksters over heel de wereld!

%d bloggers liken dit: