Als je van granny squares houdt, doe dan mee met onze Nana babydeken CAL ontworpen door @bykaterinadesigns

12 oktober, 2021

Als je van granny squares houdt, dan ga je de Katia Nana CAL helemaal te gek vinden. Met deze CAL leer je hoe je een schattige Nana babydeken haakt die bestaat uit 25 verschillende granny squares. De babydeken is ontworpen door @bykaterinadesigns. Zij ontwierp een klassiek haakpatroon -als een eerbetoon aan vele grootmoeders- met een heldere, serene en moderne combinatie van pastelkleuren. Het haken van deze zachte deken geeft net zo veel ontspanning en rust als een slaapliedje. Word lid van onze internationale Facebookgroep Crochet-Along Katia  en sluit je aan bij duizenden haakfans over heel de wereld.

Katia Babydeken Nana CAL

25 verschillende granny squares  

Ontdek de magie van granny squares met maar liefst 25 patronen in de Nana CAL! Het enige dat je nodig hebt, is de Katia Nana CAL kit. Deze kit bestaat uit 14 zachte Katia Cotton-Merino Fine bollen in 4 mooie pastelkleuren. Leer alles over de populaire granny square techniek, een eeuwenoude techniek geërfd van grootmoeders. Onschuld, rust, ontspanning, creativiteit… de kleuren van deze deken zijn speciaal gekozen om de kleintjes van het gezin in te wikkelen en fijne dromen toe te wensen. Net zoals een slaapliedje. 

Katia Babydeken Nana CAL

Gehaakte Nana babydeken CAL 

Project: We gaan een babydeken haken van 25 verschillende granny squares

Ontwerpster: Catalina @bykaterinadesigns, de getalenteerde ontwerpster van de Oasis Mandala en Elements of Nature dekens.

Start: 17 November 2021. Word lid van de Crochet-Along Katia Facebookgroep om op de hoogte te blijven van de CAL.

Duur: Je hebt 5 weken de tijd om het project in je eigen tempo te maken, je vorderingen te delen, vragen in de groep te stellen of om andere deelnemers te helpen. 

Patroon: Wekelijks deelden we een stukje van het patroon, met afbeeldingen en videos, in de Facebookgroep. De patronen en ondertitelingen zijn beschikbaar in 6 talen: Nederlands, Spaans, Engels, Frans, Duits en Italiaans. De CAL is inmiddels afgelopen en het volledige patroon vind je hier.

Materiaal: Je hebt een Katia Nana kit nodig met daarin 14 bollen Katia Cotton-Merino Fine in 4 pastelkleuren: 5 bollen in ecru (80), 3 bollen in witgroen (84), 3 bollen in licht lila (86) en 3 bollen in lichtroze (88). Je hebt ook een 4 mm haaknaald (aanbevolen maat), een stopnaald en een schaar nodig.  

Afmetingen: De Nana deken is ongeveer 85 x 85 cm met rand. Het bestaat uit 25 granny squares, gerangschikt in 5 rijen van 5 gehaakte vierkantjes. Elke gehaakte granny square is 15,5 x 15,5 cm na het blocken.