De nieuwe lente- en zomerstoffen van Katia Fabrics 2022

25 februari, 2022

We zijn verheugd de nieuwe lente- en zomerstoffen van Katia Fabrics te kunnen laten zien. Deze collectie zit boordevol nieuwigheden. Frisse, lichte en ademende stoffen voor het hele gezin die comfortabel aanvoelen. Nieuwe zijn o.a. de rustieke linnen/katoen, zachte Tencel, originele Curled Cotton, frisse Embroidery en de moderne Denim Print Color. Natuurlijk konden onze klassiekers niet ontbreken, zoals bedrukte popeline en plumetis, comfortabele Jersey en het stevige canvas. En zoals elk seizoen gaat de nieuwe collectie vergezeld met een naaipatronen magazine. Ontdek 32 zomerprojecten om te naaien in het ESSENCE SS22 naaimagazine met patronen voor kinderen van 1 maand t/m 12 jaar en vrouwen (SML-XL).

Nieuwe collectie lente- en zomerstoffen van Katia Fabrics

Dit seizoen zijn we geïnspireerd door een romantische en rustieke stijl om de zomer door te brengen met degenen van wie we het meest houden. Ruches gecombineerd met comfortabele patronen en stoffen voor alle leeftijden. Kleed jezelf en je kinderen aan met onze authentieke naaipatronen en stoffen.

Katia Fabrics lente en zomer stoffencollectie 2022 ESSENCE

De context waarin we hebben moeten leven, heeft ons geleerd ons aan te passen aan verandering zonder de fundamentele waarden te verliezen om ESSENTIE te blijven.

Een collectie die ons doet denken en voelen als moeders, vaders, ooms, grootouders, leraren, peetouders en als de kinderen die we ooit waren. Laten we onze ogen sluiten, terug in de tijd reizen en de dromen en gevoelens herontdekken die we als kind hadden. Luisteren en zien wat onze volwassen zelf zou zeggen tegen het kind. Het kind omhelzen, bij de hand nemen en ervoor zorgen. Denk na over welke normen en waarden we onze kleintjes nalaten. Samenwerking, vreugde, spontaniteit, creativiteit, eerlijkheid, gevoel voor humor, grenzen aangeven, frustratie, moed, vrijheid en empathie. Laten we onze mini’s voorbereiden op de weg die komen gaat. Een collectie die we opdragen aan al onze kinderen bij Katia Fabrics, aan degenen die waren en aan degenen die zijn.

We tonen een paar nieuwe stoffen van onze lente en zomer stoffencollectie in 2022, klaar om al het nieuws te zien? Alle stoffen en prints vind je op katia.com en in de Katia winkels.

Katia Fabrics lente en zomer stoffencollectie 2022 ESSENCE

Curled Cotton

Een nieuwe en originele stof verkrijgbaar in 4 kleuren. Rondgebreide stof met een zeer dichte minilus, waardoor het een “handdoekachtig” gevoel en uiterlijk heeft dat tegenwoordig erg modieus is. Een tijdloze stof die perfect is voor het maken van comfortabele, informele kleding zoals jassen, broeken of overalls. Verkrijgbaar in een breedte van 1,85 cm.

Katia Fabrics lente en zomer stoffencollectie 2022 ESSENCE

Linnen/katoen

De nieuwe linnen/katoen stof heeft de mooie, rustieke uitstraling van linnen gemengd met katoen voor extreme zachtheid. Een typische zomerstof die zeer populair is voor het naaien van colberts, blouses, rokken en jurken. Verkrijgbaar in 7 vrolijke kleuren.

Katia Fabrics lente en zomer stoffencollectie 2022 ESSENCE

Borduurstoffen

Een andere noviteit zijn de borduurstoffen, stoffen met lijntekeningen ofwel borduurwerk. Op dezelfde katoenen basis hebben we verschillende stoffen gemaakt.

  • Denimborduurwerk: Denimstof met borduursel in donkere en lichte kleuren.
  • Grannie Embroidery White: Witte popeline-achtige katoenen stof met fantasieborduurwerk van verticale lijnen met opengewerkte bloemeffecten.
  • Diamond Embroidery White: Witte katoenen stof met fantasie diamant borduurwerk.

Katia Fabrics lente en zomer stoffencollectie 2022 ESSENCE

  • Flower Embroidery Cotton: Witte katoenen stof van het voile-type met een fantasieborduursel van bloemen. Een klassiek ontwerp verkrijgbaar in wit, limoen, blauw en koraal.

Katia Fabrics lente en zomer stoffencollectie 2022 ESSENCE

Lyocell Denim

Beschikbaar in twee tinten indigoblauw met twee verschillende wash effecten: Dark Denim en Light Denim.

De samenstelling is “100% LYOCELL”, een duurzame stof voor het milieu omdat het biologisch afbreekbaar is. De productie is zonder schadelijk producten voor de gezondheid of de planeet, terwijl de cellulose, het belangrijkste ingrediënt, wordt verkregen van goed beheerde boerderijen. Naast het bovenstaande zijn de bomen die nodig zijn om Lyocell te produceren zonder irrigatie of pesticiden.

Dee stof staat algemeen bekend als TENCEL, een zachte, ademende stof met een mooie drapering.

Katia Fabrics lente en zomer stoffencollectie 2022 ESSENCE

Tie-dye

We maken een speciale sectie voor deze print waarvan de techniek bestaat uit knopen die vervolgens geverfd worden. Een proces dat meestal wordt gedaan op natuurlijke stoffen zoals katoen.

We hebben 3 tie-dye-prints gemaakt, een op roze en blauwe popeline, een andere op groene en blauwe jersey en ten slotte nog een op French Terry (sweat- of zomersweatshirt) in pastelkleuren.

Katia Fabrics lente en zomer stoffencollectie 2022 ESSENCE

Er zijn dit seizoen veel nieuwigheden die we je in toekomstige blogposts zullen laten zien. Blijf ondertussen op de hoogte van de nieuwe lente- en zomerstoffen op onze nieuwe lente- en zomerstoffen en social media.

Katia Fabrics lente en zomer stoffencollectie 2022 ESSENCE