Eenvoudige knutselprojecten voor kinderen: maak deze paashaas servetringen zonder naaimachine šŸ°

Alle kinderen (en volwassenen) verdienen een enorm applaus. We weten dat het niet makkelijk is als je niet meer naar school mag en de hele dag thuis moet blijven. Daarom delen we vandaag een eenvoudig project dat de kinderen vanuit huis kunnen maken met weinig materiaal en zonder naaimachine. Maak deze geweldige paashaas servetringen in de vorm van schattige konijnenoren. šŸ°Deze zelfgemaakte servetringen zijn perfect om je tafel te versieren met Pasen. Bovendien kun je ze niet alleen in verschillende kleuren maken, maar ook verschillende vormen. Wat dacht je bijvoorbeeld van bloemen, kattenoren, hartjes of een kroon? Dit is de eerste tutorial van een nieuwe reeks projecten waarbij we met stoffen werken zonder naaimachine. Zo kunnen de heerlijk thuis aan de slag!

paashaas servetringen zonder rnaaimachine voor kinderen2

Paashaas servetringen zonder naaimachine

Voor dit project hebben we vilt in verschillende kleuren gebruikt en onze popeline stof Just chill met vrolijke luiaards. Combineer vilt in effen kleuren met mooie stoffen met printjes voor een spectaculair resultaat. Ga aan de slag met je kinderen en beleef een middag vol plezier!

Hieronder vind je een overzicht van de materialen die je nodig hebt.

paashaas servetringen zonder rnaaimachine voor kinderen1

Benodigdheden:

Instructies voor paashaas servetringen

Print eerst het naaipatroon en knip deze uit langs de buitenste lijn. Knip ook de binnenkant van het oor uit. Plaats het uitgeknipte patroon op het vilt en trek de omtrek over met een potlood of krijt. Knip de vorm uit het vilt. Teken het patroon van de binnenkant van het oor twee keer over op de katoenen stof en knip ze uit. Lijm het binnenoor aan de uiteinden van de servetring. Maak een klein knipje op de aangegeven markering.Ā 

Om het makkelijker te maken, hebben we een video tutorial gemaakt waarin we je stap voor stap alles laten zien. Maak zoveel servetringen als je wil en je vrolijke en praktische tafeldecoratie is binnen no-time klaar!

Blijf op de hoogte!

Wil je kans maken op te gekke prijzen, meedoen aan onze wedstrijden en nieuwe technieken leren? Of regelmatig nieuwe inspiratie opdoen voor je volgende haak-, brei- of naaiproject? Abonneer dan op onze blog (rechtsboven op je computerscherm of onderaan deze blogpost op je telefoon) en volg ons opĀ YouTube,Ā FacebookĀ enĀ Instagram!