Leer een haarkapje naaien van stof

Vandaag leren we je een haarkapje naaien van stof. Met dit kapje kan je eenvoudige je haar netjes wegstoppen. Het kan zowel nuttig zijn voor de gezondheidssector als voor verkopers in supermarkten, apotheken, groenteboeren, enz. We hebben dit haarkapje met onze 100% katoen popeline stoffen gemaakt. Dit is een natuurlijk, ademend materiaal dat heel makkelijk te naaien is en eenvoudig schoon te houden. Het haarkapje kan je eenvoudig aanpassen naar iedere maat. Voor deze tutorial hebben we Vermouth popline gebruikt die overeenkomt met het mondkapje dat we een paar dagen geleden hebben geplaatst. Het naaipatroon van het mondkapje vind je hier

haarkapje naaien van stof - gratis tutorial

Onderhoud: wassen, desinfecteren en hergebruiken

1. Was en desinfecteer de haarkapjes met normaal wasmiddel en water op een temperatuur tussen 60° en 90° (normaal wasprogramma voor de wasmachine). Aanbevolen voor onze stoffen.

2. Dompel de haarkapjes gedurende 30 minuten onder in bleekmiddel met warm water (1:50 verdunnen). Was daarna met water en zeep en goed laten spoelen om eventueel achtergebleven bleekmiddel te verwijderen en te laten drogen. Niet aanbevolen voor onze stoffen omdat ze kleur kunnen verliezen.

haarkapje naaien van stof - gratis tutorial

Leer een haarkapje naaien van stof

Materialen

 • 100% katoen popeline stof: 30 cm
 • Gratis patroon
 • 15 cm elastiek
 • Schaar
 • Spelden
 • Draad
 • Strijkijzer
 • Naaimachine

haarkapje naaien van stof - gratis tutorial

Uitleg

 1. Download en print het patroon (klik hier voor het patroon)
 2. Vouw je stof dubbel en knip het patroon uit vanaf de vouw. Vouw open zodat je nu een breed onderdeel hebt. Zie video hieronder.
 3. Maak een kleine zoom op het rechte deel van het bovenste patroon en plaats elastiek zoals we je in de video laten zien.
 4. Leg de goede kanten op elkaar en naai beide onderdelen op elkaar tot je bij het elastiek bent. 
 5. Maak een zoom rondom.

haarkapje naaien van stof - gratis tutorial

Bekijk hieronder onze stap voor stap video tutorial waarin we je laten zien hoe je dit haarkapje kan maken.