Leer hoe je een kinderjurk naait uit het nieuwe Katia Fabrics Essence naaimagazine

10 juni, 2022

Vandaag delen we een stap-voor-stap tutorial, inclusief video, voor het naaien van een kinderjurk. Dit patroon is beschikbaar in het Katia Fabrics Essence naaipatronen magazine lente/zomer 2022. Een perfect patroon als je net begint met het naaien van kleding. Het is een eenvoudig basis patroon met gekruiste bandjes. Bovendien kun je het maken met al onze gestreepte katoenen stoffen: Ice Cream Stripes en Panama Stripes. Deze geweven stoffen met een katoenen basis hebben een subtiel gekreukt effect gecreëerd door een sponsachtige inslagdraad. Dit maakt het een ideale zomerstof voor jurken, tops en accessoires.

Hieronder vind je een stap voor stap tutorial voor het naaien van een kinderjurk. Bovendien ga je leren hoe je knoopsgaten naait met je naaimachine.

Leer een kinderjurk naaien - Katia Fabrics tutorial

Gestreepte geweven stoffen

De gestreepte geweven stoffen die we je vandaag laten zien, zijn gemaakt van katoen. Hierdoor zijn ze zeer  geschikt voor het maken van kleding voor het hele gezin. Fijne, dikke, horizontale en verticale strepen… bij Katia Fabrics vind je verschillende opties.

Leer een kinderjurk naaien - Katia Fabrics tutorial

Panama Stripes van Katia Fabrics

De stof Panama Stripes is een geweven stof in verschillende tinten met een katoenen basis. Pak je naaimachine erbij en maak zomerse kleding en accessoires, zoals sjaals, met deze originele stof. Naai een babyjurk met het naaipatroon in onze lente/zomer Essence 2022 magazine.

Leer een kinderjurk naaien - Katia Fabrics tutorial

Ice Cream Stripes van Katia Fabrics

De stof Ice Cream Stripes is gemaakt van 100% katoen met een verticale streep die een retro-vintage look geeft aan je naaiprojecten. Deze nieuwe stof is ideaal voor tassen, kussens en schorten. Een geweldige stof om jurken en topjes in Franse stijl te laten opvallen. De stof Ice Cream Stripes van Katia Fabrics is verkrijgbaar in roze, groen en blauw.

Leer een kinderjurk naaien - Katia Fabrics tutorial

Leer een Pinafore kinderjurk naaien

Materialen

 • Lente/zomer 2022 Essence magazine
 • Naaipatroon (12 maanden t/m 4 jaar)
 • Semi-transparant patroonpapier
 • Ice Cream Stripes stof in kleur lime
 • 2 knopen van 10mm
 • 15 mm brede visgraatband:  
  12-18 maanden: 37 cm
  18-24 maanden: 39 cm
  2-3 jaar: 41 cm
  3-4 jaar: 43 cm
 • 15 mm breed elastiek voor de rug: 
  12-18 maanden: 21 cm
  18-24 maanden: 22 cm
  2-3 jaar: 23 cm
  3-4 jaar: 24 cm

Je kunt de jurk ook met een van onze denim– of popeline-stoffen maken. Doordat dit een basispatroon is, heb je een ruime keuze aan stoffen waarmee je het kan maken.

Video tutorial voor de pinafore kinderjurk

 1. Gebruik het semi-transparante papier om de patroondelen te tekenen.
 2. Als de patroondelen klaar zijn, knip je de stukken uit in de gekozen stof.
 3. Strijk de armsgat-biasstroken in drie delen. Naai de biaisstroken rond de voorste armsgaten, met de goede kanten van de stof op elkaar. Keer de stroken naar binnen, vouw langs de zoomlijn en naai ze vast aan de goede kant van het kledingstuk.
 4. Knip de tape voor de riemen door. Leg de banden aan de goede kant van de stof en naai vast. Strijk de bovenste naad van 1 cm naar de verkeerde kant van het kledingstuk. Knip vervolgens een stuk visgraatband af met dezelfde breedte als de halslijn en naai aan de zoom om de rand af te werken.
 5. Maak de zoom langs de bovenrand van de achterkant volgens de patroonmarkeringen. Haal het elastiek er met een veiligheidsspeld doorheen en pas het aan op de gewenste maat. Zorg ervoor dat de uiteinden van het elastiek met een paar steken op hun plaats vast worden vastgezet.
 6. Verbind de voor- en achterkant van de jurk met de goede kanten naar elkaar toe gericht. Stik de zijnaden dicht en maak de zoomranden netjes zodat ze niet uitrafelen.
 7. Maak een dubbele zoom en een knoopsgat aan het einde van elke riem.
 8. Naai de twee knopen op de achterkant van de jurk.
 9. Maak tot slot een dubbele zoom langs de onderkant van de jurk. Je kinderjurk is nu klaar om gedragen te worden.

Leer nog meer nieuwe dingen op het Katia Fabrics YouTube-kanaal.