6 plus size patronen die je kan haken en breien deze zomer

16 juni, 2020

Bij Katia willen we dat iedereen zijn of haar eigen kleding kan maken. We bieden meer dan 400 verschillende garens en stoffen aan die ieder half jaar vernieuwd en aangevuld worden met de nieuwste (kleuren)trends. Daarnaast delen we duizenden haak-, brei-, macrame- en naaipatronen voor alle smaken. Deze omvatten projecten voor volwassenen, kinderen, baby´s en de woning. Onze patronen zijn voor alle niveaus, stijlen en maten. In onze Katia magazines vind je patronen voor dames en heren in de maten M t/m XXL. Daarnaast bevat onze nieuwe lente- en zomercollectie 2020 Katia Plus-patronen. Deze 6 patronen zijn gepubliceerd in ons Casual 103 magazine. Lees verder voor een overzicht van onze 6 plus size patronen in maat XL – 3XL!

6 Plus Size patronen om te haken en breien deze zomer

6 Plus Size patronen

We beginnen met de breipatronen. Ben je een beginnende breister, maar lijkt het je leuk je eigen kleding te maken? Dan is deze trui met verticale strepen en driekwart mouwen iets voor jou. Deze trui is eenvoudig in slechts één stuk te breien (van mouw tot mouw) met Katia Cotton 100%. Combineer je favoriete kleuren en draag het vol trots deze zomer!

6 Plus Size patronen om te haken en breien deze zomer

Duurzaamheid en elegantie! Deze trui met V-hals is gebreid met Katia Re-Tape, een garen gemaakt van katoen en gerecycled plastic. Katia Gatsby voegt een vleugje glans toe.

6 Plus Size patronen om te haken en breien deze zomer

Daag jezelf uit en probeer de intarsia-techniek om dit fantastische open vestje met geometrische vormen te maken. De kleurencombinaties zijn oneindig met Katia Alabama. Hulp nodig bij het kiezen van de perfecte kleur? In deze blog delen we een paar tips voor het combineren van kleuren.

6 Plus Size patronen om te haken en breien deze zomer

Verwen je huid met deze opengewerkte top gebreid met Katia SeaCell. Dit zachte garen is een mix van 100% biologisch afbreekbare vezels en zeewier dat duurzaam wordt verzameld.

6 Plus Size patronen om te haken en breien deze zomer

Katia Plus Size haakpatronen

En laten we de haaksters dit seizoen niet vergeten! Hier volgen 2 haakpatronen die beschikbaar zijn in ons Casual 103 magazine of om te downloaden als PDF op onze website. Je kunt deze speelse lange vest gemaakt van Degradé Sun zelfs op de voorkant van ons tijdschrift zien. Verder is het heerlijk licht van gewicht, perfect om te dragen op warme zomeravonden en een heel eenvoudig model om te haken. Beginners opgelet! Je hoeft alleen de basissteken te kennen om dit vrolijke vestje van veelkleurig 100% Egyptisch katoen te maken.

6 Plus Size patronen om te haken en breien deze zomer

Heb je ooit jacquard of tapestry haken geprobeerd? Dit mooie mouwloze topje is gemaakt met ons Katia Lino 100% garen en is een leuk project om deze techniek te proberen. Maak eenvoudig een opvallend ontwerp in je favoriete kleuren!

6 Plus Size patronen om te haken en breien deze zomer

Alternatieve garens voor een andere look

Soms kun je onzeker zijn over een bepaald garen of patroon. Heb je het garen al, maar weet je niet welk patroon je moet maken, of andersom? Je kunt het benodigde garen eenvoudig verwisselen en met slechts een paar benodigde aanpassingen aan het patroon. Download onze vergelijkingsgrafiek om je hierbij te helpen. In dit overzicht vind je veel informatie over onze garens, patronen en tijdschriften. Daarnaast raden we je aan om de KatiaShops in jouw omgeving te bezoeken, zodat ze je kunnen helpen en adviseren over de garens.

Vergeet niet dat je altijd een proeflapje van 10×10 cm moet maken voordat je begint, ongeacht of je het garen vervangt of niet. Doe dit om te weten of jouw garen en spanning overeenkomen met het aantal steken en rijen aangegeven in het patroon. 

6 Plus Size patronen om te haken en breien deze zomer