Katia Designers Awards 6: wordt jouw ontwerp straks gepubliceerd in ons nieuwe magazine?

7 september, 2021

Als je een passie hebt voor het ontwerpen van kleding en accessoires en het schrijven van patronen… dan is deze wedstrijd precies wat je zoekt! De Katia Designers Awards 6 is een unieke kans om je ontwerptalent te laten zien aan ons. Pak je haaknaald/breinaalden erbij, of slinger jezelf naar de naaimachine. Je leest het goed: dit keer zijn er 3 technieken toegestaan, namelijk haken, breien, en naaien. Daarnaast heb je nu nog meer tijd om je voor te bereiden. De Katia Designers Awards 6 kan de start van je ontwerpcarriere zijn. Lees gauw verder en ontdek hoe jouw ontwerp in onze Katia magazines gepubliceerd kan worden.

Katia Designers Awards 6: wordt jouw ontwerp straks gepubliceerd in ons nieuwe magazine?

3 technieken en 3 categorieën

Dit jaar is de Katia Designers Awards 6 extra speciaal, want we hebben de technieken uitgebreid: breien, haken en naaien. Je kunt op alle gebieden meedoen. Er zit geen limiet aan het aantal inzendingen; je mag dus zoveel ontwerpen inzenden als je wil. Er zijn 3 categorieën:

1 | Dames- en herenmode

Ontwerp kledingstukken voor dames, heren, of unisex. Zoals truien, overhemden, t-shirts, poncho´s, jurken, vesten, tanktops, enzovoort.

2 | Baby- en kindermode

Hier kun je meedoen met elk kledingstuk dat je voor de kleintjes hebt ontworpen: T-shirts, tuinbroeken, rompertjes, pullovers, poncho´s, jurken, bodysuits, tanktops, vesten, jasjes, sets etc. BELANGRIJK: Als je mee wil doen met een gebreid of gehaakt kindermodel, voer dit dan uit in de maat 6 jaar.

3 | Accessoires en interieur

Inspireer ons allemaal met jouw accessoires, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Zoals mutsen, cols, sjaals, handschoenen, omslagdoeken, tassen, rugzakken enz. Of met decoratie voor je woning, zoals kussens, manden, vloerkleden, dekens, wandkleden en wat je verder maar kunt bedenken.

Er zijn 2 vereisten:

Alle ontwerpen die je inzendt moeten aan de volgende eisen voldoen:

1 | Gemaakt met Katia

🧶 De brei- en haakontwerpen die worden ingediend, moeten volledig gemaakt zijn met de volgende Katia garens*:

 • Azteca
 • Baby Nature
 • Basic Merino / Merino Classic
 • Ingenua
 • Love Wool
 • Katia Merino 100%
 • Merino Aran
 • Merino Sport
 • Supreme Merino
 • Super Merino
 • Peques
 • Merino Baby
 • Mindwoolness

✂️ De ingezonden naaiontwerpen moeten volledig gemaakt zijn van stoffen van Katia Fabrics herfst/winter. De kleuren mag je zelf kiezen.

2 | Auteurschap

Het ontwerp, het patroon en het vervaardigde kledingstuk moeten een eigen creatie zijn en dus 100% door jou bedacht zijn.

Katia Designers Awards 6: wordt jouw ontwerp straks gepubliceerd in ons nieuwe magazine?

Finalisten en winnaars

Het ontwerpteam van Katia selecteert de finalisten uit alle ingezonden ontwerpen. We kijken naar de verrassingsfactor, de strakke uitvoering, de kleurkeuze, de toegankelijkheid van de projecten en de keuze voor eenvoudig verkrijgbare materialen. Rekening houdend met deze criteria, selecteren we in totaal 6 winnende ontwerpen: 3 brei- of haakmodellen en 3 naaimodellen.

Prijzen

Als jouw ontwerp wint, wordt het gepubliceerd in een Katia herfst- en winter 22/23 magazine. Dit magazine is beschikbaar in 6 talen: Frans-Nederlands, Spaans-Engels en Duits-Italiaans. Het patroon zal daarnaast gratis beschikbaar zijn als PDF op onze website. Natuurlijk vermelden we jouw naam, blog en/of Instagram. Daarnaast ontvang je Katia producten ter waarde van €300. Je mag zelf een pakket samenstellen met onze producten. Denk aan garenskitsbreinaalden, haaknaalden en magazines… jij kiest!

En de finalisten?

Als je een van de finalisten bent, maar niet wint, publiceren we je project alsnog graag op onze blog in de sectie Craft Lovers. Jouw project wordt niet alleen gepubliceerd in 6 talen: Nederlands, Duits, Spaans, Engels, Frans en Italiaans. We bezorgen je ook Katia producten naar keuze t.w.v. € 150. Liever niet je ontwerp publiceren op onze blog? Geen probleem! Net als in de vorige edities ontvang je als finalist een mooi pakket met Katia producten.

Katia Designers Awards 6: wordt jouw ontwerp straks gepubliceerd in ons nieuwe magazine?

Word Katia Designer!

In de afgelopen 5 edities hebben we nieuwe en getalenteerde ontwerpers leren kennen: Mar BurdalloPukapukaAna Maria Valero, María Jesús Alonso, Nerea Irigalba, Inma Martín, Ana PereiraMely RayaMarta GacimartínAna MartinGretha de Jonge o Elena Rodríguez. Ze hebben allemaal hun patronen in onze magazines kunnen bewonderen en zijn nu Katia ontwerpers. Waar wacht je op? Word een Katia Designer! Geloof in jezelf en doe mee aan onze ontwerpwedstrijd.

Katia Designers Awards 6: wordt jouw ontwerp straks gepubliceerd in ons nieuwe magazine?

Regels om mee te doen

1. DEADLINE. Stuur ons vóór 15 december 2021 een e-mail. Geef in het onderwerp aan in welke categorie je wil deelnemen en de techniek:

 • Dames- en herenmode + breien, haken of naaien
 • Baby- en kindermode + breien, haken of naaien
 • Accessoires en interieur + breien, haken of naaien

2. AFBEELDINGEN. Voeg 2 a 3 foto´s van je ontwerp toe in de hoogst mogelijke kwaliteit en resolutie. We raden je aan om bij daglicht foto´s te maken en vooral de details te laten zien waardoor je ontwerp opvalt. Goede foto´s helpen het ontwerpteam van Katia in ieder geval om je werk zo goed mogelijk te beoordelen.

3. OVER JOU. Stel jezelf voor! Want wij willen jouw verhaal horen over breien, haken en naaien.

4. OVER JE ONTWERP. En vergeet niet om ons ook over je ontwerp te vertellen. Wat inspireerde je? Welke Katia garens of stoffen van Katia Fabrics heb je gebruikt? In welke hoeveelheid (aantal bollen of hoeveelheid stof in meters)? In welke kleur? Welke haak- of breinaald maat? En andere informatie waarvan je denkt dat het relevant is.

OPMERKING: het is niet verplicht om het patroon al mee te sturen bij je inzending. We hebben je patroon pas nodig als jouw ontwerp wint.

Katia Designers Awards 6: wordt jouw ontwerp straks gepubliceerd in ons nieuwe magazine?

Voorwaarden

 • Het ontwerpteam van Katia selecteert de genomineerde en winnende patronen in elke categorie. De namen van de genomineerden en winnaars worden op 20 januari 2021 in een blogpost bekend gemaakt en gedeeld op de sociale netwerken van Katia. De winnaars ontvangen voor de tijd een mail.
 • De winnende ontwerpers geven toestemming aan Katia voor het publiceren van de patronen in 1 van onze herfst- en winter 21/22 magazines of in de Craft Lovers sectie op onze blog.
 • Het ontwerpteam zal de gemaakte projecten nodig hebben om te testen en foto’s te laten maken door een fotograaf. Katia regelt het ophalen en verzenden per koerier. 
 • Ontwerpers gaan akkoord om geen afbeeldingen van het ontwerp en het patroon te verspreiden vóór de publicatie van ons nieuwe tijdschrift (of op onze blog, indien afgesproken). Foto´s van het winnende of finalistische ontwerp kunnen echter op sociale netwerken worden gepubliceerd.
 • Katia heeft het recht om deelname te annuleren indien niet voldaan is aan de voorwaarden. Als het ontwerpteam van Katia dit nodig zou achten, kan de wedstrijd (of een van de categorieën) eindigen met geen of meer winnaars.
 • BELANGRIJK: Door deel te nemen aan de Katia Designers Awards 6 accepteer je deze voorwaarden.

Katia Designers Awards 6: wordt jouw ontwerp straks gepubliceerd in ons nieuwe magazine?

Update: winnende ontwerpen

Gefeliciteerd, Inmayali Crochet, Irati Ugarteburu, Montse Feixas, Belén Pérez en Carole Quintens! Dit zijn de winnende ontwerpen van de Katia Designers Awards 6. Aan alle andere deelnemers, heel erg bedankt voor het meedoen! Elk jaar vinden we het moeilijker om de winnende ontwerpen te selecteren… Toch denken we al aan een volgende editie, dus houd onze blog in de gaten!

winners-KDA6

Update: finalisten Craft Lovers

Gefeliciteerd, Yenkisandyenkis, Irati Ugarteburu, Esti Juango, Belén Pérez en Akukuna DIY! Jullie zijn de finalisten van de Katia Designers Awards 6 die we in 2022 als Craft Lovers blogs zullen delen. Hartelijk dank voor jullie deelname!

craft-lovers-KDA6