Leer haken en breien met onze 5 nieuwe kits voor beginners!

Wil je leren haken en breien? Goed nieuws, want wij hebben nu 5 kits voor beginners. Leer haken en breien met eenvoudige en ontspannende projecten. Voor beginners is het belangrijk dat het patroon eenvoudig is met duidelijke instructies en simpele steken. Een aantrekkelijk ontwerp zorgt voor meer interesse en nog meer motivatie om te leren haken of breien. Je enthousiasme behouden is de sleutel tot het voltooien van je eerste project. Ook is het belangrijk dat je alle benodigde materialen hebt: haak- en breinaalden, garens in verschillende kleuren, knopen, enz. Daarom bevatten onze beginnerskits alle materialen en patronen die je nodig hebt. We moedigen je aan iets te leren waar je je hele leven plezier van zult hebben. Verras jezelf met alle dingen die je kunt maken met slechts een paar basissteken!

kits voor beginners - leer haken en breien

5 kits voor beginners

Onze kits voor beginners bevatten alle garens die je nodig hebt voor jouw maat, plus de bijbehorende brei- en haaknaalden. De kits voor babykleding bevatten ook knoopjes. Zo heb je alles bij de hand om te beginnen! 

  • Yoga Poncho breipakket. Dit pakket bevat de materialen en het breipatroon om de Yoga Poncho te maken in 1 standaard maat.

kits voor beginners

  • Baby Cool Truitje breipakket. Brei deze trui voor een pasgeboren baby of een baby van 3 maanden oud met de materialen en het breipatroon in deze kit.

kits voor beginners - leer haken en breien

  • Baby Cool Romper breipakket. Brei een eenvoudige en moderne romper voor een pasgeboren baby of een baby van 3-6 maanden oud met de materialen en het breipatroon in deze kit.

kits voor beginners

  • Zen Trui breipakket. Deze kit bevat alle materialen en het breipatroon om een damestrui te maken in de maten: 8-10 (M), 12-14 (L), 16-18 (XL).

kits voor beginners - leer haken en breien

  • Hello Tas haakpakket. Maak een eenvoudige en praktische driekleurige tas met de materialen en het patroon in deze Kit.

kits voor beginners

Wat zijn de voordelen van haken en breien?

Er is veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van breien en haken op de gezondheid. Het is niet alleen een leuke en boeiende hobby, maar heeft ook veel fysieke en mentale voordelen.

1. Haken en breien brengt geluk, vergroot het zelfvertrouwen en helpt een gevoel van welzijn te creëren. Het kan ook positieve invloed hebben op je humeur en, zoals alle creatieve hobby’s, op je verbeeldingskracht en artistieke kant. Haken en breien stimuleren het concept van ‘goed gedaan, knap werk’. Daarom kun je verslaafd raken aan haken en breien!

kits voor beginners - leer haken en breien

2. Zowel zelf leren haken en breien als anderen leren haken en breien wordt geassocieerd met een gevoel van kalmte. Hete helpt om geduld te ontwikkelen en het gevoel van eigenwaarde en sociale inclusie te vergroten.

kits voor beginners - leer haken en breien

3. Breien en haken kan helpen om eenzaamheid en isolement te verminderen en tegelijkertijd persoonlijke relaties te versterken. Het verbindt mensen met elkaar op zowel lokaal niveau (zoals samenkomen in wolwinkels, cafés, enz.), als wereldwijd niveau (zoals onze Crochet-Along en Knit-Along Facebook groepen).

kits voor beginners - leer haken en breien

4. Onderzoeken tonen aan dat breien en haken veel gezondheidsvoordelen heeft: het kan de bloeddruk verlagen, effecten van dementie vertragen, symptomen van artritis helpen beperken en biedt afleiding van chronische pijn. Steken tellen, de handen coördineren, het garen doorgeven… het stimuleert de hersenen en verbetert mobiliteitsproblemen.

kits voor beginners - leer haken en breien

5. Het is tevens goed voor de emotionele en mentale gezondheid: het vermindert stress, angst en depressie. Dit komt omdat haken en breien de ontspanning, concentratie en meditatie bevorderen zoals bij yoga.

kits voor beginners - leer haken en breien

De hele wereld haakt en breit

De hele wereld kan leren breien en haken. Van kinderen tot ouderen, of ze nu linkshandig of rechtshandig zijn… Brei en haak waar je wil, wanneer je wil en met de materialen die je wil; er zijn opties beschikbaar voor alle budgetten. Draag met trots je zelfgemaakte kleding en accessoires die je met je eigen handen hebt gemaakt. Wat wil je nog meer in een hobby?