6 gratis patronen voor onbeperkte creativiteit en kleurenspel met Katia Boomer, ons eenvoudige nieuwe garen zonder knopen

8 februari, 2022

Strepen, colourblocking, patchworkontwerpen, chevronpatronen… Laat je creativiteit de vrije loop met Katia Boomer, ons nieuwe knoopvrije garen. Speel met de 5 verschillende kleuren van deze bijzondere bollen in de vorm van een boemerang. Katia Boomer is perfect voor kleding en accessoires met unieke kleurencombinaties. Hieronder vind je 6 gratis patronen ontworpen door Gallimelmas Madeinrox, Knitandpepper en het Katia-ontwerpteam. Ontdek het geheim van Katia Boomer, speel met kleuren en beleef veel plezier met de 6 creatieve projecten die gratis beschikbaar zijn als PDF. Moeiteloos haken en breien met Katia Boomer, de knoopvrije bol.👌🏻 

Gratis haak- en breipatronen met Katia Boomer

Boomer, de bol zonder knopen

Ben je op zoek naar garens waar je makkelijk het begin en einde van kunt vinden zonder knopen en zonder dat ze wegrollen tijdens het haken of breien? Probeer Katia Boomer dan eens en ontdek de voordelen van deze innovatieve bol:

  • nieuw formaat: de knoopvrije streng
  • gemakkelijk te vinden eindes
  • gemakkelijk te verwerken
  • bestaande uit 5 kleuren die je naar wens kunt combineren

In deze video laten we je zien hoe je Katia Boomer omtovert tot een bol voordat je aan je brei- of haakproject begint.

Breien en haken met Katia Boomer is eenvoudig. Om te beginnen, knip je eerst het beginnetje open dat de uiteinden van de Boomer verbindt en het een ronde vorm geeft. Trek dan voorzichtig aan de kleur van jouw keuze en haak of brei zonder zorgen. Werk je liever met strepen, jacquard of patchworkmotieven? Of wil je de 5 kleuren van Boomer in een andere volgorde gebruiken? Dat kan ook! Je kan de kleuren eenvoudig loshalen en als losse bollen gebruiken om de kleuren te sorteren.

Katia Boomer

Onbeperkte creativiteit!

Katia Boomer is een van onze garens uit het NON-STOP CREATIVITY-assortiment, wat betekent dat het staat voor onbeperkte creativiteit. Hieronder delen we patronen gemaakt met Boomer door @gallimelmas, @madeinrox en @knitandpepper, 3 super creatieve ontwerpers. Ontdek wat er gemaakt kan worden van een bol Katia Boomer! Speel met technieken, combineer de kleuren en laat je inspireren om unieke ontwerpen te maken – gewoon 100% jij.

Gratis haak- en breipatronen met Katia Boomer

1. Montanna muts en polswarmers door @gallimelmas

Begin met het kiezen van je favoriete kleurencombinatie van Katia Boomer en haak vervolgens je Montanna-set bestaande uit een muts en polswarmers die ook geschikt zijn voor beginners. Het enige dat je nodig hebt is een bol Katia Boomer en dankzij de instructies van @gallimelmas heb je in een mum van tijd een geweldige muts en polswarmers.

Gehaakte muts

2. Gehaakte chemisette door @madeinrox

Houd jezelf warm deze winter met dit spectaculaire kledingstuk: een gehaakte chemisette met een hoge kraag. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een bol Katia Boomer garen. We delen het patroon gemaakt door @madeinrox om dit kleurrijke, zigzag gestreepte voorpand te haken. 

Gehaakte colsjaal

3. Gehaakte tas/rugzak door @madeinrox

Tover een bol Katia Boomer om in een gehaakte rugzak met grote strepen in 5 kleuren. @madeinrox heeft dit prachtige haakpatroon speciaal voor de Katia website gemaakt. Download het gratis haakpatroon en haak een vrolijke en praktische zak als tas met koordsluiting. Een perfect accessoire om je haakwerk overal mee naar toe te nemen!

Gehaakte tas rugzak

4. Patchwork jasje door @knitandpepper 

Brei de trend van het seizoen met een paar Katia Boomer bollen en het patchwork jasje ontworpen door @knitandpepper. Mocht je nog onbekend hiermee zijn, Patchwork is een techniek waarbij restjes van verschillende materialen en kleuren worden gebruikt om unieke composities te maken. Brei met Boomer dit unieke vest met kleurblokken!

Gebreid vest

Bemachtig patronen met de QR-code

Als je een bol Katia Boomer in handen hebt, let dan op de QR-codes op de verpakking. Je kunt deze eenvoudig scannen met je smartphone en direct de gratis 100% Katia-patronen bezoeken.

Katia Boomer

5. Gestreepte colsjaal met 1 bol Boomer

Kies de Boomer bol met jouw favoriete kleurencombinatie en haak brede gekleurde strepen in een dubbel gehaakte sjaal. Dankzij de boomerang-vorm van de bol, kan je de volgorde van kleuren veranderen en zo een essentieel winteraccessoire personaliseren naar jouw eigen stijl.

Gehaakte colsjaal

6. Brei een patchwork trui en val op!

Laat jouw brei(kunst)werk opvallen! Wij bieden een gratis patroon aan voor het breien van een moderne trui met Boomer. Met behulp van de intarsia-techniek kan jij een patchworkmotief breien met een vleugje fluor op een korte trui, met wijde mouwen en een omgeslagen kraag. Durf jij deze spannende kleurencombinatie aan?

Gebreide trui