Download 20 eenvoudige gratis haak- en breipatronen en maak kerstcadeaus voor het hele gezin🎁

14 november, 2023

Over een maand is het alweer zover.. de feestdagen staan voor de deur! Het is tijd om te beginnen met de cadeaus voor het hele gezin. Als je weinig tijd hebt of geen inspiratie hebt, lees dan verder! Download gratis haak- en breipatronen speciaal door ons geselecteerd voor de feestdagen. Kies uit een selectie van sjaals, mutsen, vesten en poncho´s. Maar ook dekens en kussens. Naast deze 20 patronen voor kerstcadeaus, vind je duizenden andere patronen op de Katia-website om aan je dierbaren te geven.

Download 20 eenvoudige gratis haak- en breipatronen en maak kerstcadeaus voor het hele gezin

20 gratis patronen voor kerstcadeaus 

Sjaals en colsjaals

Sjaals en colsjaals zijn ideale cadeaus als je niet veel tijd hebt. Bovendien heb je meestal maar één of twee bollen nodig. Kies de favoriete kleuren van je familie om eenvoudige en snelle accessoires te breien of te haken. Download deze patronen gratis:

Wollen mutsen voor iedereen

Een warme muts is een must op koude winterdagen. Meestal is één bol genoeg om een muts met pompom te breien of te haken. Bovendien zijn het unisex accessoires geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Bekijk al onze gratis en eenvoudige patronen, of download onze selectie:

Muts + colsjaal = het perfecte paar

Afzonderlijk zijn ze het perfecte handgemaakte cadeau voor iedereen. Maar hoe leuk om een muts en colsjaal als matchende set te geven!?

Omslagdoeken

We stellen voor om eenvoudige en unieke omslagdoeken te maken voor de familieleden die zich graag omhullen met grotere sjaals. 

Trendy vesten

Hier zijn twee eenvoudige vestpatronen. Dit zijn de sterren van het seizoen en gebruikt heel weinig garen. Als je denkt aan een cadeau voor jezelf of het afronden van je outfit voor Oud en Nieuw, download dan deze 2 patronen en verwen jezelf!

Geef een accessoire cadeau

Tot slot zijn gehaakte tassen en rugzakken leuke projecten die eenvoudig aan te passen zijn. Dus download het patroon om deze tas in levendige tinten te maken of deze veelkleurige rugzak.

Gratis haakpatroon met 2 bollen Chunky WOW! by Katia

Als je op zoek bent naar meer eenvoudige patronen om deze kerst cadeau te doen, raden we aan: