Katia’s 65e verjaardag: een liefdesverhaal van garens

Katia wordt 65 jaar! Een heel leven gewijd aan garens en aan het ontwerpen van kledingstukken die met de hand gebreid kunnen worden. Wij willen dat je dit samen met ons viert en de kaarsjes samen met ons uitblaast. Want onze geschiedenis zou niet hetzelfde zijn zonder de liefde en enthousiasme van alle liefhebbers van handarbeid over de gehele wereld. We nodigen je uit voor een vitale tocht langs enkele van de meest belangrijke momenten van Katia

katia-65-NL

1951. Katia werd geboren in Barcelona. Haar moeder is de firma Hilaturas Génesis, gespecialiseerd in garens voor het breiwerk en verkoop aan de groothandel van strengen wol, gevestigd in de straat Caspe. En meteen, ontstaat in deze firma de roeping voor het breien.

In de jaren 70. Katia groeit op en wordt onafhankelijk.  En zoals elk jong persoon, wil ze graag de wereld veroveren. Ze vult haar koffer met strengen wol en begint te reizen, neemt deel in internationale beurzen en maakt zich bekend in andere landen.

In de jaren 80. Om haar liefde voor de fournituren en breiwinkels in leven te houden, publiceerde Katia haar eerste tijdschriften met patronen en ontwerpen die geheel nieuw zijn in deze tijd.

In de jaren 90. Ondanks de diepe crisis die de branche doormaakt, blijft Katia vechten voor de passie van het garen. Haar idealen blijven intact: innoveren, breien en het bevorderen van de liefde voor handgemaakte werkstukken.

1998. Katia wordt getroffen door een brand die alle installaties verwoest, maar dankzij het doorzettingsvermogen en de hulp van haar team worden de deuren opnieuw heropend met vernieuwde energie.

2005. Katia leeft een tweede jeugd ! Breien is in de mode en ze geniet met volle teugen door het delen van Handmade en maakt deel uit van de trend DiY (Do it Yourself).

2016. Katia bereikt de volwassenheid van 65 jaar met de liefde voor de garens nog steeds intact, de ervaring in 50 landen, de frisheid van de ontwerpen en met alle energie om nog veel meer jaren door te gaan met breien !

Wordt vervolgd… Dit betekent niet het einde van dit verhaal, want er is nog veel meer om te delen en bij te dragen aan de wereld van handarbeid. Bij Katia zullen wij ons blijven inzetten voor de creativiteit, de innovatie, de inspiratie, het plezier en genot om dingen te doen met liefde. Bedankt voor het meegaan met ons in dit werk !

%d bloggers liken dit: