Waar wacht je op om te leren breien ? 5 redenen waarom je zou moeten leren breien

redenen-leren-breien-00

Het is duidelijk dat de wol op dit moment erg actueel is. De DIY (die het zelf) is in de mode. Het is heel normaal om iemand te zien breien in de metro of in een café. De handgemaakte kledingstukken zijn nu meer trendy dan ooit. En dat is omdat behalve een activiteit die ons vermaakt en amuseert, er vele voordelen zijn voor degenen die dit doen. Dit is een heel gezonde hobby en vandaag vertellen we je waarom.

Waar wacht je op om te leren breien?

1. Er wordt gezegd “breien is de nieuwe yoga”. Wij zijn het hier roerend mee eens ! We leven in een wereld van drukte en spanning. Alles moet nu, nu en nu gebeuren… Maar wanneer we onze breinaalden opnemen en verderwerken met ons werkstuk, staat de tijd stil en vermindert de dosis stress die ons dagelijks begeleid. Dit is een ontspannende therapie.

redenen-leren-breien-01

2. Breien stimuleert het logische deel van onze hersenen en houdt het jong en actief. De tijd die we doorbrengen met onze werkstukken is hersengymnastiek. We denken aan de meters garen die we nodig hebben, het aantal steken en naalden… Concentratie !

redenen-leren-breien-02

3. Zoals ook het geval is met andere ambachten, breien stimuleert onze creativiteit. Het ontwikkelt het meest artistieke in ons en laat ons toe om onze verbeelding los te laten.

redenen-leren-breien-03

4. Onwillekeurig versterken we het gevoel van eigenwaarde door het concept van “goed stuk werk”. onze inspanning wordt beloond met een mooi, uniek en onherhaalbaar kledingstuk. Zelfgemaakt ! Kan er meer voldoening zijn ?

redenen-leren-breien-04

5. Naast psychologische voordelen, is het bewezen dat breien ook helpt met het verlagen van de bloeddruk, het immuunsysteem versterkt en motorische problemen verbetert.

redenen-leren-breien-05

Op onze website en deze blog vindt je alles wat je nodig hebt om te beginnen: video’s, patronen op alle niveaus, trucs... en nog veel meer !