Ontdek de haak- en brei fashion trends voor de zomer van 2019: strepen, asymmetrie, simpele details en oversized kledingstukken

haak- en brei fashion trends - haak en breipatronen Katia3

Gehaakte en gebreide kledingstukken zijn weer helemaal in de mode dit voorjaar. Sterker nog, ze werden gespot op de catwalks van grote internationale merken zoals Chloé, Oscar de la Renta en Sonia Rykiel. Ook hebben we prachtige macramé details gespot op de catwalk, onder andere bij Ports 1961. Wat zijn de trends in de handgemaakte wereld van haken en breien? Als eerste natuurlijk de opengewerkte ‘ajour’ kantsteken die met twee naalden gebreid worden. Daarnaast vind je nog meer trends op de catwalk én de designs van Katia: strepen, assymmetrie, eenvoudige details en oversized kledingstukken. Lees gauw verder voor de 4 haak- en brei fashion trends van deze zomer! 

haak- en brei fashion trends - haak en breipatronen Katia3

Haak- en brei fashion trends zomer 2019

Tijdloze strepen

Gestreepte truien zijn klassieke items die altijd in de mode aanwezig zijn. Ook dit seizoen vind je talloze gehaakte en gebreide modellen met strepen in onze Katia Magazines. Een van deze modellen is een driekleurige gebreide trui – in navy stijl – die je kunt breien met Katia Panama, Mississippi-3 of Capri.

Trui breipatroon Katia

Gebreide fashion trui Katia

Ook vind je er deze elegante trui gebreid op twee breinaalden met Katia Polynesia (maat M). Tot slot, als je de voorkeur geeft aan een minder klassieke look, dan is deze ajour trui met zijsplitten iets voor jou: gemaakt met slechts 7 bollen Katia Missouri.

Breipatroon damestrui Katia Missouri

Comfortabele poncho’s

Poncho’s zijn deze zomer weer heel populair. Daarom heeft Katia brei- en haakpatronen in verschillende stijlen. Speel met de prachtige kleuren en textuur van Katia Cotton-Alpaca bij het maken van deze verticaal gestreepte poncho. Voor een compleet andere look is deze intrigerende lange ajour poncho ideaal voor koelere zomeravonden.

Gebreide poncho Katia Cotton Alpaca

Gebreide poncho met prachtige details

Liever een haakpatroon? Dan hebben we deze jeugdige oversized poncho gemaakt met 5 bollen Katia Cotton 100% (maat M). Tot slot hebben we een gratis haakpatroon voor het maken van deze driehoekige poncho met slechts één bol Katia Silk Degradé.

Gehaakte poncho trui Katia Cotton

Gehaakte poncho met 1 bol Katia Silk Degrade

De schoonheid van asymmetrie

Meestal staat symmetrie synoniem voor harmonie en perfectie. Maar deze asymmetrische ontwerpen bewijzen dat het gebrek aan symmetrie ook mooi kan zijn. Zoals deze tweekleurige V-hals trui gebreid met 4 bollen Katia Polynesia (maat M).

Gebreide v-hals trui met twee kleuren Katia Polynesia

Gebreide zomertop jurk Katia Gatsby

Met slechts 8 bollen Gatsby (maat M) brei je deze spectaculaire lange top met open schouders en zijsplitjes (maat M). En net als bij de poncho’s hebben we nog een gratis patroon voor je: deze gebreide trui met korte mouw gemaakt met 2 bollen Katia Bahamas.

gratis breipatroon Katia Bahamas - dames trui

Details die het verschil maken

We eindigen deze haak- en brei fashion trends voor de zomer van 2019 door de nadruk te leggen op kleine details. Elk detail maakt zonder twijfel het verschil tussen een basiskledingstuk en een uniek kledingstuk. Zoals dit elegante mouwloze truitje gemaakt met een eenvoudige fantasiesteek op de schouders en zijkanten. De trui wordt gebreid met slechts 6 bollen Katia Cotton-Yak (maten M en L). Daarnaast hebben we nog een trui met korte mouwen en prachtige details: twee gebreide kabels op de mouwen en de hals. Deze trui wordt gemaakt met Katia Duomo.

gebreide damestop met details Katia Cotton Yak

Damestrui met prachtige kabeldetails - Katia Duomo

Tot slot tonen we je nog dit prachtige gebreide jasje met elegante ajour kantsteken. Brei dit klassieke linnen en katoenen kledingstuk met Katia Linen

gebreid damesjasje lente zomer - Katia Linen