Ken je winterkatoen of viyellastof? Wij vertellen je er alles over!

31 januari, 2022

Winterkatoen of Viyella stof staat bekend onder veel namen, zoals viella, villela of viyela. Het is allemaal dezelfde typische winterstof die oorspronkelijk een mengsel was van katoen en wol. Vandaag de dag zien we viyella vooral als 100% katoen, met een polyestermix, met een wolmix, etc… Een comfortabele en warme stof van hoge kwaliteit die veel wordt gebruikt voor kinderkleding, overhemden, overall, of winterpyjama´s. Het is een zeer eenvoudige stof om te naaien, vergelijkbaar met het naaien van popeline. Viyella stof heeft een mooie drapering en is ideaal voor beginners.

Katia Fabrics viyella stoffen organic cotton

Uitleg Viyella stoffen

Effen, gestreept, tartan of bedrukt. Omdat viyella voornamelijk katoen bevat, moet je je stof wassen voordat je ermee gaat naaien. Zo voorkom je verrassingen, het kan namelijk een beetje krimpen. Viyella is ideaal voor alle soorten herfst– en winterkleding. De mogelijkheden met deze stof zijn eindeloos, en daarom laten we je enkele mogelijkheden zien aan de hand van onze naaipatronen met zowel effen als bedrukte viyella´s.

Organic Cotton / biologisch katoen

De samenstelling van viyella stof is 100% biologisch katoen met een dikte van 145 gr/m2. Prachtige stof voor het maken van kinderjurken en kledingstukken voor het tussenseizoen, zoals overalls, capuchons of overhemden. Kies uit onze twee prints: hondenpootjes of balletschoenen.

Organic Cotton met hondenpootjes 

Kleine hondenpootjes op een roze of lichtgrijze achtergrond.

Katia Fabrics viyella stoffen organic cotton

Organic Cotton met Ballerina´s

Prachtige 100% organic cotton viyella in pastelroze met een print van kronen en ballerina´s in goud. Ook verkrijgbaar op een antracietgrijze achtergrond. De glitterprints moeten altijd aan de achterkant van de stof gestreken worden.

Katia Fabrics viyella stoffen organic cotton

Katia Fabrics viyella stoffen organic cotton

Organic Cotton met strepen

Ook gemaakt van 100% biologisch katoen, hebben we deze gestreepte viyella verkrijgbaar in 4 verschillende combinaties. Eenvoud met een elegant ontwerp om rokken, jurken of broeken te maken in houtskoolgrijs, lichtgrijs en marineblauw.

Katia Fabrics viyella stoffen organic cotton

Gerecycleerde tartan

Met de typische tartan ruit hebben we 5 combinaties van grijstinten met ruiten in verschillende maten. De samenstelling is 50% katoen en 50% gerecycled polyester. Een perfecte stof om broeken, rokken of jurken van te maken.

Katia Fabrics viyella stoffen organic cotton

Naai in groene en bruine tinten het typische lumberjack met dit nieuwe tartan patroon. Gemaakt van 40% gerecycled polyester en heeft daarom het Global Recycled Standard label.

Katia Fabrics viyella stoffen organic cotton

Basis van biologisch katoen

Deze 100% organic cotton stof van de hoogste kwaliteit in antraciet of roze is perfect te combineren met de rest van de viyella´s die we je hebben laten zien. Zacht aanvoelende stof, ideaal voor het naaien van warme kledingstukken voor het herfst- en winterseizoen, zoals shirts, overalls of jurken. 

Katia Fabrics viyella stoffen organic cotton