Gratis online naaicursus voor beginners: leer naaien met onze kant-en-klare panelen

16 augustus, 2021

Leren naaien via internet is een geweldig alternatief in de huidige digitale wereld. Tijdgebrek maakt het ons soms moeilijk om naar naailes te gaan. Om deze reden willen we naaien bij je thuis brengen, waar je ook maar bent. We willen onze passie voor stoffen delen, zodat jij er net zoveel plezier aan beleeft als wij. Want zelf iets creëren brengt geluk en rust. We willen dat je “jouw moment” van ontkoppeling blijft hebben. Daarom hebben we een gratis online naaicursus op YouTube om de belangrijkste naaitechnieken te leren.

Naaien met kant-en-klare naaipanelen van Katia Fabrics

Gratis online naaicursus voor beginners

Onze collectie naaipanelen is ontworpen om je woning te decoreren en om comfortabele kinderkleding te naaien. Geniet met Katia Fabrics van dit avontuur, zonder je huis te verlaten, met de gratis naailessen die beschikbaar zijn op ons YouTube-kanaal. Hieronder zie je verschillende naaiprojecten voor beginners die je met je eigen handen kan maken met behulp van onze video tutorials in onze online naaicursus. Onderaan deze blog vind je meer info over de startdatum van deze online naaicursus.

Naaien met kant-en-klare panelen

1. Time Travelers kussens

100% katoenen pand voor het maken van 5 kussens met vormen en opdruk van dinosaurussen, troglodieten en eieren in groene en blauwe kleuren. 

Materialen: Je hebt slecht 1 pakket met de Time Travelers panelen en vulling nodig om 5 kussens te kunnen maken.

2. Rugby opbergzakken 

Naai met dit grappige pand zelf 2 opbergzakken voor was of speelgoed met onze bestendige Canvas Slim. Hiermee wordt het opruimen van de kinderkamer een spel.

Materialen: Je hebt slecht 1 pakket met de Rugby Laundry panelen nodig om 2 opbergzakken te kunnen maken.

Naaien met kant-en-klare naaipanelen van Katia Fabrics

3. Best Friends T-shirt

Tekening van 3 beste vrienden met de tekst Everything is better together voor het voorpand en Best Friends Forever voor het rugpand, met bijpassende stof met mooie bloemenprint voor de mouwen, op een lichtroze ondergrond.

Materialen: Je hebt slecht 1 pakket met de Best Friends T-shirt panelen en 1 knoop nodig om een t-shirt of jurk te kunnen maken in maat 12 maanden t/m 5 jaar. Het naaipatroon vind je in ons naaitijdschrift miniMe herfst/winter 21/22.

Naaien met kant-en-klare naaipanelen van Katia Fabrics

4. Halloween projecten

Materialen: Je hebt slecht 1 pakket met de Halloween panelen en een naaimachine nodig om Halloween vlaggetjes, een spandoek en 5 snoepzakken te kunnen maken.

Naaien met kant-en-klare naaipanelen van Katia Fabrics

5. Xmas Adventskalender

Materialen: Je hebt slecht 1 pakket met de Xmas Adventskalender panelen nodig en 1m Canvas Natur voor de achterkant. De kerstsfeer komt tot uiting in dit feestelijke pand voor een Advenstkalender, waarin de kenmerkende kerstkleuren (groen, rood, goudkleur) samen gaan met traditionele elementen zoals rendieren, de notenkraker, sterren en retro kerstmotieven. 

Naaien met kant-en-klare naaipanelen van Katia Fabrics

6. Babykleding Jersey

Materialen: Je hebt slecht 1 pakket met de Baby Jersey panelen nodig om een basic t-shirt in de maten 12 maanden t/m 12 jaar of een babysetje bestaande uit een t-shirt en broekje te kunnen maken.

Naaien met kant-en-klare naaipanelen van Katia Fabrics

7. Avonturiers sweat trui

Materialen: Je hebt slecht 1 pakket met de Adventure Seekers Sweat panelen nodig om een trui te maken met de tekening van een avontuurlijke beer op een groene ondergrond voor de voorkant en bijpassende stoffen met bergen, pijlen en bomen. Voor de maten van 1 t/m 12 jaar. Het naaipatroon vind je in ons naaitijdschrift miniMe herfst/winter 21/22.

Naaien met kant-en-klare naaipanelen van Katia Fabrics

8. Basic t-shirts

Materialen: Kies 1 van de vele panelen zoals een Astronautendraak t-shirtzorgpersoneel eerbetoon t-shirtBrandweerolifant t-shirt, etc…

Naaien met kant-en-klare naaipanelen van Katia Fabrics

9. Babyboekje Pasen

Materialen: Je hebt 1 pakket met de Paas panelen, vulling en velcro nodig om een prachtige Paasboek te maken met een compleet 100% katoenen pand. Eieren, kippen en de Paashaas zijn enkele van de personages van dit interactieve babyboekje.

Naaien met kant-en-klare naaipanelen van Katia Fabrics

Bereid je creatieve ruimte thuis voor!

Naast de materialen die bij elk project worden aangegeven, heb je ook een schaar, meetlint, spelden, stift, strijkijzer en naaimachine nodig. Je kunt veel van deze accessoires vinden in handwerk- en stoffenwinkels. Denk eraan om je naaihoekje thuis goed voor te bereiden. Om eenvoudiger te kunnen naaien, heb je een ruimte nodig met een grote tafel en een plek om je naaimachine en materialen neer te zetten.

Gratis online naaicursus: start 20 augustus 2021 🔔

Vanaf 20 augustus begeleiden we je om het eerste project te maken met onze panelen. Elke maand krijg je toegang tot een nieuwe video. Zo kan je elk project in eigen tempo comfortabel vanuit je huis naaien.

Tijdens de videopremières kan je mee chatten en al je vragen live stellen. Daarom is het belangrijk dat je abonneert op ons Youtube-kanaal en notificaties activeert door op het belletje te klikken. Na de cursus zullen de video´s beschikbaar blijven op YouTube. 

Vraag en deel!

Als je vragen hebt over deze cursus, laat ze dan achter in de reacties van deze blogpost. Als je tijdens de cursus hulp nodig hebt met een project, stel dan je vraag in de reacties van de YouTube-video van het betreffende project. 

Het doel van deze cursus is om te leren naaien, maar ook om in contact te komen met gelijkgestemden. Daarom moedigen we je aan om je voortgang en resultaten te delen met de hashtag #katiafabrics op Instagram of ] in onze Facebookgroep.