Nieuw jaar, nieuw breiproject! Gratis breipatroon voor een bottom-up trui op rondbreinaalden

Het jaar loopt op zijn einde. Inspiratie nodig voor goede voornemens in 2022? Wij dagen je uit een stapje verder te gaan met een nieuw breiproject waarmee je verschillende technieken leert. Ga aan de slag met de Confetti Sweater, een gratis breipatroon in 8 maten. De PDF met instructies voor maat XS t/m 4XL vind je op katia.com. Dit is een Scandinavisch geïnspireerd ontwerp gemaakt door @_knittingforbreakfast_. Maak je klaar om een ​​bottom-up trui te breien op rondbreinaalden in een mooie kleurencombinatie van 50 Mohair Shades.

Gratis breipatroon voor een bottom-up trui op rondbreinaalden met kleurwerk en kleurwisselingen

Confetti Sweater door Knitting for Breakfast

Voor de tweede keer hebben de zussen Alessia en Fabia Taverna van Knitting for Breakfast een trui op rondbreinaalden voor ons ontworpen. Het eerste ontwerp was een top-down trui met een ronde yoke. Deze keer delen ze hun Confetti Sweater breipatroon, beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL, XXL, 3XL en 4XL. “We gebruiken heldere en contrasterende kleuren om een ​​gevoel van vreugde over te brengen in een helaas grijze tijd. Zelfs de naamkeuze, Confetti, verwijst naar het concept van feestjes en kleuren die ons aan carnaval doen denken. Al zal dit jaar een beetje anders zijn dan normaal, we denken dat het dragen van iets kleurrijks ons zal opbeuren.”

Gratis breipatroon voor een bottom-up trui op rondbreinaalden met kleurwerk en kleurwisselingen

Hoe brei je een bottom-up trui op rondbreinaalden

Als je wil leren ​​hoe je een bottom-up trui breit op rondbreinaalden, let dan goed op! Hieronder leggen we je kort de constructie van de trui uit.

  1. Brei eerst in de rondte van onder naar boven tot aan de armsgaten.
  2. Splits het werk in twee gelijke delen om de voor– en achterkant in heen-en-weer gaande rijen te breien.
  3. Naai vervolgens de schouders op elkaar.
  4. Brei de mouwen in het rond, vanaf de schouders tot aan de polsen.
  5. Brei ten slotte de halslijn in de rondte.

Met behulp van grafieken en kleurwisselingen kan je een geometrische motief breien in een mooie kleurencombinatie van 50 Mohair Shades. Ga aan de slag met dit gedetailleerde patroon dat gratis beschikbaar is, vol kleine uitdagingen om je van beginner naar expert te laten groeien.

Gratis breipatroon voor een bottom-up trui op rondbreinaalden met kleurwerk en kleurwisselingen

Breien op rondbreinaalden

Als je nog nooit op rondbreinaalden of in de rondte hebt gebreid, raden we je aan enkele basissteken te oefenen. Als je twijfelt over een techniek, bekijk dan de video’s die we beschikbaar hebben in onze Katia Academy en op ons YouTube-kanaal. We leggen bijvoorbeeld uit hoe je de tricotsteek in de rondte of de boordsteek kan breien.

We raden je ook aan om eenvoudige patronen te volgen die geschikt zijn voor jouw niveau. Leer alvast nieuwe dingen met deze twee nuttige blogs:

Als je comfortabel in de rondte kan breien en op zoek bent naar een uniek ontwerp, dan is deze trui iets voor jou. Bovendien is 50 Mohair Shades een genot om mee te breien vanwege de samenstelling, zachtheid, lichtheid en de 50 kleuren waarmee je je favoriete kleurencombinatie kan creëeren. Begin 2022 met het breien van een trui op maat en geniet het hele jaar door van je Confetti Sweater.

Gratis breipatroon voor een bottom-up trui op rondbreinaalden met kleurwerk en kleurwisselingen

Kleurwisselingen in de rondte breien

Wil je leren hoe je in de rondte kan breien en kleurwisselingen kan maken? In de volgende video (hoe je stap voor stap een sok breit) zie je hoe je kleurwerk in de rondte breit op rondbreinaalden.

Live tips & tricks op Instagram

We raden ook onze Tips & Tricks video’s en onze live lessen aan op Instagram @katiayarns. Elke week laat Anna, onze Katia Academy lerares, verschillende technieken zien die gebruikt worden voor onze patronen. In de les hieronder laat ze zien hoe je een kleurenschema volgt (voor een sok) en deze in de rondte breit.

%d bloggers liken dit: