10 elegante en eenvoudige patronen om te maken met de natuurlijke garens van Concept by Katia

24 mei, 2018

Eenvoud is de sleutel tot elegantie“, zei de Franse ontwerper Coco Chanel. In deze post illustreren we dit met een selectie van 10 elegante en eenvoudige patronen. We laten je de patronen van ons tijdschrift Katia Concept 5 ontdekken, boordevol met simpele vormen, trendkleuren en natuurlijk gemaakt met de garens van onze speciale lijn Concept by Katia. “Concept” staat voor natuur: een schoonheid zonder kunstgrepen met een rijkdom aan materialen, puur van kleur en textuur en terugkeer naar de eenvoud van de vormen.

Goed, laten we beginnen. Hier zijn de 10 elegante ontwerpen die eenvoudig te breien zijn met Katia Concept.

10 elegante en eenvoudige patronen

1. Deze trui, gemaakt in een sensationele blauwe kleur, combineert de elastische boordsteek 3×2 met de rechtse tricotsteek. Het resultaat? Een fijne trui met zakken en V-halslijn om het verschil te maken.

Katia gebreide trui - elegante en eenvoudige patronen

Katia All Seasons Cotton

De ingredienten: 100% gekamd en gemerceriseerd katoen, beschikbaar in 16 heldere kleuren. Ideaal voor vrouwelijke, elegante kledingstukken die geschikt zijn voor alle 4 seizoenen.

2.  Deze trui combineert strepen in trendy kleuren. Het truitje zit losjes bij de taille en heeft driekwart mouwen. Zonder twijfel, dit kledingstuk uit het middenseizoen streeft ernaar het favoriete item van je garderobe te zijn.

Katia gebreide trui met strepen - elegante en eenvoudige patronen

3. Vervolgens lichten we een sensuele top toe met blote schouders en geknoopte mouwen. Wat ook opmerkelijk is: de onregelmatige textuur die gecreëerd wordt door Katia Polynesia.

Katia gebreide top met open schouders - elegante en eenvoudige patronen

4. Een elegant kort geknoopt topje gebreid in een zachte roze kleur. De mooie gedetailleerde steek, lichaamsvorm en randen geven het ontwerp een delicate uitstraling.

Katia gebreid truitje met mooie details - elegante en eenvoudige patronen

Katia Polynesia

Katia Polynesia is een combinatie van katoen, linnen en viscose. Zachtheid en lichtheid gegarandeerd! Perfect voor truien en topjes.

5. Een elegante trui met driekwart mouw, golvende randen en gestileerde taille dankzij de elastische 1×1-steek en V-halslijn. Bovendien maakte de zachtheid van de mintkleur het een speciaal kledingstuk.

Katia gebreid truitje - elegante en eenvoudige patronen

Katia Cotton-Cashmere

Deze bolletjes bestaan voor 90% uit katoen en 10% uit kasjmier. Beschikbaar in zachte kleuren. Perfect voor shawls en opengewerkte kledingstukken.

6. Een gebreide blouse met openingen aan de zijkanten met knopen, wijde hals en lange mouwen. Een casual en comfortabel kledingstuk.

Katia uniek gebreid topje - elegante en eenvoudige patronen

Katia Silk-Viscose

Katia Silk-Viscose bestaat zoals de naam al zegt uit 50% zijde en 50% viscose. Beschikbaar in zachte bonte kleuren met een rustieke uitstraling. Perfect voor jasjes en truien.

7. Verbeter je eenvoudige look met dit lange gebreide vest. Dit patroon is zeer eenvoudig te volgen en aanpasbaar aan jouw wensen.

Katia gebreid vest - elegante en eenvoudige patronen

Katia Lincys

Katia Lincys bestaat uit 100% linnen. Een natuurlijke, lichte en frisse draad beschikbaar in gemarmerde kleuren. Ideaal voor gebreide kledingstukken en sjaals.

8. Prachtige trui met een opening vooraan, elegante getailleerde driekwart mouwen en een ronde hals. Nog een voorbeeld van hoe eenvoudige basissteken spectaculaire ontwerpen kunnen creëren.

Katia gebreid topje met open voorkant - elegante en eenvoudige patronen

9. Lingerie tops voor vrouwen zijn ongetwijfeld een van de meest vrouwelijke kledingstukken. Daarom, geïnspireerd door deze trend, stellen we je deze sensuele top voor. Het is gebreid met slechts 4 bolletjes Katia Seta 50.

Katia gebreid zomertopje - elegante en eenvoudige patronen

10. En tot slot: een simpel en elegant ontwerp om te haken. Dit gehaakte jasje is gemaakt in een zoete frambozenkleur en heeft een paar prachtige details die gecreëerd worden met een simpele haaksteek.

katia gehaakt vestje - elegante en eenvoudige patronen

Katia Seta 50

Katia Seta 50 bestaat uit 50% silk en 50% viscose. Beschikbaar in zachte pastelkleuren. Zeer geschikt voor het haken en breien van vrouwentopjes, vesten en jasjes.

Concept 5 magazine

Hopelijk heeft dit overzicht van 10 elegante en eenvoudige patronen jou kunnen inspireren en helpen bij het uitzoeken van je volgende breiproject. Alle ontwerpen zijn gepubliceerd in ons magazine Concept 5 door Katia. Via onze website kan je de patronen ook als downloadbare PDF verkrijgen. Wij zijn benieuwd: welk ontwerp ga jij maken? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Katia elegante en eenvoudige patronen