Concept by Katia 20/21: fantastische nieuwe garens en comfortabele kledingstukken

6 november, 2020

Onder onze magazines valt de elegantie van de Concept by Katia collectie op. Een minimalistische stijl, rechte lijnen en brede silhouetten in steken die de texturen van de natuurlijke vezels benadrukken. In het Concept by Katia 20/21 tijdschrift zijn het de details die het verschil maken: V-hals, lange vesten, kimonomouwen, maxi-truien, rechte jurken, geribbelde blouses, sjaals met bobbelsteek, pullovers met hoge hals, enz. 55 comfortabele breiprojecten en accessoires met prachtige steken, eenvoudige texturen, modieuze kleuren en de bijzondere Concept garens.

Concept by Katia 20/21 garens en breipatronen

Concept by Katia 20/21: nieuwe garens en patronen

Voor deze herfst en winter nodigen we je uit om onze Concept by Katia 20/21 ​​tijdschrift te ontdekken waarmee je van elke steek kunt genieten. En natuurlijk om comfortabele gebreide kledingstukken, door jou gemaakt, toe te voegen aan je garderobe. Bovendien is dit tijdschrift extra bijzonder, omdat het patronen bevat die zijn gemaakt door gastontwerpers. Twee van hen zijn Premium Designers die regelmatig met ons samenwerken. De andere twee zijn winnaars van Design for Katia, een ontwerpwedstrijd voor Katia winkeleigenaren.

Katia Shops designwedstrijd

We beginnen met de winnende ontwerpen van de exclusieve wedstrijd voor Katia Shops. De eerste is de Stone Jumper ontworpen door Brin de Soi met Ultralight Merino. Dit is een korte, jeugdige trui, gebreid in ribbelsteek met een afgeronde, ongelijke zoom onderaan.

Concept by Katia 20/21 garens en breipatronen

Het tweede winnende ontwerp van de Katia Shops designwedstrijd is een creatie van Llanes Bricall, ook gemaakt van Ultralight Merino. Deze Marble Sweater is een trui met V-hals gemaakt van vissersrib en kabels.

Concept by Katia 20/21 garens en breipatronen

Gastontwerpers

Nu twee modellen van onze vaste ontwerpers. @bykaterinadesign heeft een zeer veelzijdig en exclusief kledingstuk gehaakt voor het tijdschrift Concept by Katia 10. Deze lange trui met grote zakken, hoge halslijn en ¾ mouwen kan ook als jurk gedragen worden. Een eenvoudig patroon!

Concept by Katia 20/21 garens en breipatronen

Het andere patroon is een lange en prachtige sjaal die speciaal voor Katia is ontworpen door de Duitse ontwerper @eviknitwear. Brei deze superlange, elegante sjaal met een lichtbeige kleur Cotton-Merino in een prachtige diamant-reliëfsteek.

Concept by Katia 20/21 garens en breipatronen

De herfst en winter 20/21 Katia Concept garencollectie

Hieronder tonen we 10 nieuwe garens in de Concept by Katia collectie: veelkleurig, glanzend, dik en snel te breien, en zoals altijd: natuurlijk. Word zoals vele andere breiers en haaksters over de hele wereld verliefd op onze 50 Shades of Mohair, een van de meest aantrekkelijke nieuwe garens in deze collectie.

Meerkleurige garens met persoonlijkheid

Ontdek 3 nieuwe garens met veelkleurige print. Alma is een sponsachtig scheerwolgaren met een elegante kettingstructuur (ook wel catenella-structuur genoemd). Dankzij recente innovaties bestaat het garen uit een combinatie van een meerkleurige en effen draad. Alma is een garen met een spectaculaire opbrengst en kan snel worden omgetoverd tot een lichtgewicht, warm en prachtig kledingstuk. Zoals de combo van deze vrouw, bestaande uit een sjaal en een oversized trui.

Concept by Katia 20/21 garens en breipatronen

Geniet van elke steek die je maakt met Yoga by Katia Concept. Een zacht kettinggaren met een streepeffect, ideaal voor het maken van bijvoorbeeld deze herentrui. De mix van Katoen, Extrafine Merino en Polyamide is niet alleen een gemakkelijk te onderhouden garen, maar zorgt ook voor een subtiele, gedragen kleur.

Concept by Katia 20/21 garens en breipatronen

Wat Ninfa betreft, dit is een fantastisch Extrafine Merino enkeldraads garen met een licht harig uiterlijk dankzij het Mohair-gehalte. Je kunt een spectaculaire sjaal breien met slechts één bol of een mooie trui met slechts twee bollen.

Concept by Katia 20/21 garens en breipatronen

Snel te breien patronen

Vervolgens tonen we nog twee garens voor om te breien op dikke naalden. Ideaal voor breisters die wat ongeduldig zijn, want je bent in mum van tijd klaar. Souspir is een garen met een hoge opbrengst en een fantastische structuur dat het volume van Merino, de zachtheid van Angora en de lichtheid van nylon combineert. Geniet van comfortabel breiwerk zoals dit vestje gemaakt met prachtige reliëfsteken en zachte texturen.

Concept by Katia 20/21 garens en breipatronen

Tribu is een wat wilder garen met een ongekend kleureneffect en de zachte uitstraling van schapenvacht. Dankzij het hoge rendement is Tribu het perfecte garen om items zoals nekwarmers te breien met slechts 2 bollen, tot lange jassen die 11 bollen nodig hebben.

Concept by Katia 20/21 garens en breipatronen

De meest natuurlijke vezels

Alle garens in het Concept by Katia-assortiment zijn van natuurlijke vezels; maar dit jaar vallen twee garens op door hun rustieke en natuurlijke uitstraling. Alpaquina en Sweet Fleece. Alpaquina is een superfijn Alpaca garen met een innovatieve behandeling waardoor het in de wasmachine kan. Zo krijgen je kledingstukken de beste zorg. Alpaquina is perfect voor het maken van sokken en babykleding. Daarom stellen we deze eenvoudige babytrui voor, gemaakt van slechts één bol van 100g Alpaquina.

Concept by Katia 20/21 garens en breipatronen

Sweet Fleece is een high-end klassiek garen met een ongeëvenaarde samenstelling van 18 micron vezels. Naast de hoge kwaliteit heeft Sweet Fleece het RWS-keurmerk (Responsible Wool Standard), de enige certificering die het welzijn garandeert van zowel de schapen als het land waarop ze grazen. Gebruik dit prachtige garen om truien, gilets of een opengewerkte nekwarmer te maken op rondbreinaalden.

Concept by Katia 20/21 garens en breipatronen

Garens om in te stralen

Bij Katia zijn we experts als het gaat om fantasiegarens. Ze zijn ongetwijfeld ons kenmerk. Daarom tonen we een selectie glanzende garens voor, met gouden en zilveren accenten. Deze garens zijn ideaal voor het maken van comfortabele breiprojecten die je laten stralen, niet alleen bij speciale gelegenheden. Edén is een garen met een opvallende structuur en een subtiel kleurverloop dat er prachtig uitziet met simpele steken. Zie er op je best uit in feestelijke en elegante kledingstukken dankzij Edén´s Viscose-satijneffect. Brei deze prachtige herfsttrui op rondbreinaalden.

Concept by Katia 20/21 garens en breipatronen
Sky is een elegant fantasiegaren met kleine pailletten die een subtiel sprankelend effect aan je breigoed geven. Als Cotton-Merino een van je favoriete garens is, raden we je aan om te breien met Sky. Je kan er alles mee maken: sjaals, baretten, mutsen.. maar ook fijne lichtgewicht truien voor de herfstdagen.

Concept by Katia 20/21 garens en breipatronen

50 Mohair Shades

Tot slot presenteren we 50 Mohair Shades, een luxe garen verkrijgbaar in 50 fantastische kleuren. Creëer elke gewenste kleurencombinatie en brei prachtige maxitruien en sjaals. Laat je verleiden door 50 Mohair Shades!

Concept by Katia 20/21 garens en breipatronen