10 granny square patronen om kleding en accessoires te haken, dé toptrend van deze zomer

14 juni, 2022

De hippiestijl uit de jaren 70 maakt een comeback. Deze zomer zie je gehaakte kleding en accessoires overal terug! Onder de haaktechnieken is de granny square zonder twijfel de toptrend van dit seizoen. Daarom laten we in deze blog 10 granny square patronen zien om topjes, jurken, tassen, vesten en tassen te maken. Ontdek de veelzijdigheid van gehaakte granny squares die verder gaat dan klassieke dekens. Raak verslaafd aan de charme en leer de voordelen van granny squares!

Granny square patronen - haken met de granny square zomertrend

10 granny square patronen

Hier is een selectie van granny square patronen met verschillende toepassingen. Van kledingstukken die gemaakt zijn door granny squares aan elkaar te haken tot het gebruik van een vierkantje om een ​​uniek ontwerp te maken.

Granny square patronen - haken met de granny square zomertrend

1. Boho granny square top

Ontdek de veelzijdigheid van granny squares met dit haakpatroon om een ​​zomerse top te maken. Pronk met deze haltertop met een dun koord en de coole veelkleurige print van Katia Mediterranea.

Granny square top haakpatroon

2. Gehaakte jurk met granny square rand

Maak deze gehaakte jurk in hippiestijl dankzij het kleurrijke Mimosa garen. De jurk heeft een mooie decolleté en een granny square rand onderaan de rok.

Granny square jurk haakpatroon

3. Granny square vest

Verander granny squares in het belangrijkste kledingstuk van deze zomer: een vest.

Granny square vestje haakpatroon

4. Lang granny square vest

Een Katia Plus patroon verkrijgbaar in maat L t/m 3XL. Een spectaculair lang granny square vest in 3 elegante Katia Panama kleuren. Voel de kracht van haken door een veelzijdig kledingstuk te creëren.

Granny square lang vest haakpatroon

5. Bloemen granny square crop top

Geniet deze zomer van een gehaakte crop top bestaande uit granny squares met bloemen, ontworpen door Leire Villar @ameskeria. Koop de African Flowers Kit en maak indruk op je vrienden met je handgemaakte crop top!

Granny square top haakpatroon

Granny square accessoires

6. Granny square haarband

Granny squares zijn in onze gedachten… letterlijk! Maak een gehaakte haarband met granny squares voor je jaren zestig geïnspireerde zomerlooks.

Granny square haarband haakpatroon

7. Daisy granny square tas

Als je van grote accessoires en haken houdt, raden we deze oversized tas met granny squares aan. Combineer 3 kleuren SeaCell Cotton om gehaakte madeliefjes te maken: oker, gebroken wit en kakigroen.

Granny square tas haakpatroon

Granny squares voor kleine fashionista´s

8. Granny square kinderjurk

Een leuke kinderjurk voor op vakantie! Dit patroon heeft alles: granny squares voor de top, een open rug met twee bandjes en een A-lijn rok met knoopsluiting in de taille aan de achterkant.

Granny square kinderjurk haakpatroon

9. Granny square babyjurk

Een schattig babyjurkje met gekruiste bandjes op de rug. Volg dit haakpatroon dat zowel moderne als klassieke stijlen combineert.

Granny square babyjurk haakpatroon

10. Kindertop met 2 granny squares (gratis)

En als laatste delen we een eenvoudig patroon voor een ​​top met twee granny squares. Haak ze samen, voeg gehaakte bandjes toe en versier de schouders met bloemen. Download het gratis patroon in de maten 2, 4 en 6 jaar.

Granny square top haakpatroon